Se nyttårskonserten direkte i din egen stue i kveld

Adresseavisens og Trondheim Symfoniorkesters (TSO) årlige nyttårskonsert kommer i digital versjon i år. Du kan se den gratis på adressa.no fredag 8. januar klokken 19.00.

Nyttårskonserten er en stormønstring av musikalske krefter. Med orkester, kor og solister er det gjerne over 100 musikere på scenen i Olavshallen. Her fra fjorårets konsert.  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

Det meste av programmet er hemmelig, slik tradisjonen med disse konsertene er. Men TSO er klare på scenen, Nick Davies er dirigent og NRK-profilen Anne Lindmo er programleder.

– Det blir en musikalsk og artistisk godtepose av de sjeldne, og så elsker jeg å være med og dele ut priser – det er ikke noe som er finere enn å se verdige og glade vinnere motta heder og ære og hyllest for sin faglige innsats og menneskelige kvaliteter, sier programleder Anne Lindmo om Nyttårskonserten.  Foto: Julia Maria Naglestad/NRK

– Akkurat nå trenger vi jo alt som kan være med på å skape glede og fellesskap. I år er ikke denne konserten bare hyggelig, den er også nødvendig som et musikalsk folkehelsetiltak for alle trøndere, sa Lindmo til Adresseavisen torsdag.

LES SAKEN: – Musikalsk og artistisk godtepose av de sjeldne

Flere priser skal deles ut

I tillegg til en rekke musikkinnslag med et variert utvalg solister, skal Adresseavisens kulturpriser, Liv Ullmann-prisen og Musikkstipendet, deles ut.

Vinnerne av «Årets trønder» og den nye prisen «Årets hverdagshelt» skal også avsløres fra scenen. Begge de to sistnevnte prisene er et samarbeid mellom NRK Trøndelag og Adresseavisen.

Slik så det ut da Adresseavisen og TSOs nyttårskonsert ble arrangert i januar 2020. I år blir det tom sal, men åpent for alle på adressa.no  Foto: Glen Musk

LES OGSÅ: Dette er kandidatene til «Årets trønder»

LES OGSÅ: Dette er kandidatene til «Årets hverdagshelt»

Slik ser du konserten

Slik gjør du det: Gå inn på adressa.no litt før klokken 19.00. På forsiden vil du finne en sak om nyttårskonserten, med en nedtelling inn mot konsertstart. Trykk deg inn på saken og trykk på «play»-knappen i videovinduet for å se konserten. Om du er tidlig ute, vil du få opp et ventebilde inn mot konsertstarten klokken 19.00. Sendingen går direkte og vil ikke bli liggende ute i opptak.

Folk har ulike telefoner og datamaskiner. Dersom du ønsker å overføre sendingen til en smart-tv er det sånn at Chromecast fungerer best fra Google Chrome-nettleseren, og dessverre ikke Adressa-app-en. Om du har en Iphone er det for eksempel mulig å bruke Airplay-funksjonen for å sende sendingen til en smart-tv.

På forsiden nå