En rørt Tix ble Årets Spellemann: – Det er skikkelig stort for meg

Andreas «Tix» Haukeland ble Årets Spellemann fredag kveld. – I en tid hvor vi ble revet vekk fra hverandre har jeg forsøkt å samle oss, lød det fra den omdiskuterte artisten som vant Melodi Grand Prix.

Tix i signaturantrekket – som han også var iført da han ble kåret til Årets Spellemann.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Saken oppdateres.

Det var broren Mathias Haukeland som fikk æren av å lese opp prisbegrunnelsen – og ble svært rørt. NRK hadde samlet en gruppe av Tix sine mest hardbarkede fans utenfor NRK-bygningen på Marienlyst, smittetrygt plassert i sine biler.

Tix selv stilte i karakteristisk antrekk – med stor pels, pannebånd og solbriller.

– Det er for mange det største man kan oppnå i norsk musikkbransje, sier Tix ifølge NRK.

– Det å bli sett, ikke bare blant dere jeg alltid har æren av å få treffe på konserter, men å bli sett av de andre som lager musikk også. Det er skikkelig stort for meg, sa Andreas Haukeland, som selv ble tykk i stemmen.

– Jeg har en mulighet til å gjøre livet bedre for folk, og det merker jeg at jeg får til på tilbakemeldingene, sier Haukeland.

Som i neste måned er klar for Eurovision med låten «Fallen Angel».

På forsiden nå