Håkon Gullvåg vant Anders Jahres kulturpris

Trondheimskunstneren er tildelt prisen for fremragende billedkunst for 2021.

Håkon Gullvåg.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Prisen skal ifølge statuttene være en æresbelønning for fremragende innsats fortrinnsvis for norsk kulturliv. Gullvåg mottar prisen i Universitetets Aula i Oslo den 9. september i år. Da følger det også med et prisbeløp på 750 000 kroner. Utdelingen av prisen ble utsatt i koronaåret 2020, og det er derfor til sammen fem prisvinnere denne gangen. Tilsvarende pris for 2020 blir tildelt Elena Engelsen. Blant prisvinnerne for fremragende og nyskapende sangkunst, er Lise Davidsen. Davidsen opptrådte blant annet med Trondheim symfoniorkester og opera i mars i år, en konsert som også ble sendt direkte på adressa.no.

På forsiden nå