Kulturministeren: – Rocken har mistet en markant frontfigur

Nyheten om Hans-Erik Dyvik Husbys bortgang var utrolig trist, sier kulturministeren.

Kultur- og likestillingsminister, Anette Trettebergstuen, mener Hans-Erik Dyvik Husby gikk bort altfor tidlig.   Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Saken oppdateres.

– Utrolig trist å våkne til nyheten om at Hans-Erik Dyvik Husby er død, så altfor tidlig. En begavet musiker, artist, skuespiller og ikke minst et varmt medmenneske er gått bort. Rocken har mistet en av sine mest markante frontfigurer. Våre tanker går til hans familie og pårørende, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en epost til NTB.

LES OGSÅ: Hans-Erik Dyvik Husby er død

Tidligere kulturminister Abid Raja skriver også på Twitter at det var utrolig trist å lese om Dyvik Husbys bortgang.

– Det er utrolig trist å lese om bortgangen til Hans-Erik Dyvik Husby. En av våre mest markante rockeskikkelser og artister, en som underholdt og trollbandt oss, skriver han.

LES OGSÅ: Planla gjenforening med Turboneger

Vokalisten og skuespilleren Hans-Erik Dyvik Husby ble bekreftet død fredag. Han ble 49 år gammel. Artisten ble først kjent som frontmann og vokalist i bandet Turboneger på 1990-tallet – da under navnet Hank von Helvete.

Etter at han gikk ut av Turboneger i 2009, spilte han blant annet filmrollen som Cornelis Vreeswijk, sto på scenen som Jesus i «Jesus Christ Superstar», deltok i Stjernekamp og Melodi Grand Prix, og var dommer i Idol.

På forsiden nå