Siv og Tare er årets trøndere 2010

Fikk 44 prosent av publikumsstemmene i Adresseavisen og NRK Trøndelags avstemming.

Saken oppdateres.

- Det er litt vanskelig å ta inn over seg at så mange har stemt på oss.

Det sier Siv Toverød (21), som sammen med Tare Teksum (38) fikk over 44 prosent av publikumsstemmene i kåringen av Årets trønder 2010.

- Som å slå RBK

– Om vi fortjener å bli årets trøndere? Vi har i alle fall satt spor og blitt et forbilde for andre. Vi har vist at du kan få til mye selv om du har et handikap, sier Toverød.

– Vi hadde mange sterke motkandidater. Når det til slutt ble oss, så føles det som om vi har slått Rosenborg i straffesparkkonkurranse. Utrolig stort, fastslår en gledesstrålende Teksum.

Det var ingen tvil da årets Årets trønder skulle kåres: Tare Teksum og Siv Toverød fra NRK-serien «Ingen grenser» fikk 44 prosent av stemmene. Juryen var også enig – Teksum og Toverød fortjener denne hedersbetegnelsen.

«Skinnvest og bart»

I likhet med turkompisen Teksum synes Toverød det er stas å få en slik ærestittel.

– Samtidig er det litt overveldende, sier hun, og legger lattermildt til:

– Men det er nå litt artig at Årets trønder ikke er en gamlis med skinnvest og bart! Og at det i stedet ble to sånne unge og spreke personer som oss, Tare! humrer hun mens hun tar et godt tak rundt den andre hovedpersonen.

Ble rikskjendiser

Begge ble rikskjendiser etter at «Ingen grenser» gikk på lufta. Tv-serien fulgte elleve nordmenn, alle med en eller annen form for funksjonshemning, over Nordkalotten.

Anført av eventyreren Lars Monsen la de ut på en 30 dagers knallhard tur gjennom to land. Den populære og rørende tv-serien skildret en tøff tur både mentalt og fysisk, men der samhold, samarbeid og masse humor bidro til at alle med unntak av én deltager nådde målet.

- Lønner seg å flire

Både Teksum, som er svaksynt og hørselshemmet, samt Toverød, som måtte amputere et bein som tolvåring, har opplevd enormt mye positiv respons i kjølvannet av serien. De har både blitt et forbilde for andre med funksjonshemninger, samtidig som serien ble et vendepunkt i deres egen tilværelse.

– Jeg har lært mye, blitt bedre kjent med meg selv og blitt mer voksen. Nå setter jeg mer pris på hva jeg har. Det er ingen vits i å syte over at jeg bare har en fot, det er jo så mye annet å glede seg over, sier 21-åringen.

– Ikke minst er humør og selvironi utrolig viktig. Det lønner seg å flire mer!

Mer om årets trøndere får du i dagens utgave av Adresseavisen eller på NRK tv og radio.

 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå