«Årets trønder»-kandidatene er klare

- Egentlig har vi ikke vært enig i noe, men vi har kommet frem til løsninger sammen

Juryen var til tider så uenige at de endte med å gå ut av rommet. Likevel er de enige at de har kommet frem til 5 verdige kandidater til tittelen «Årets Trønder». Fra topp venstre: Unni Steinsmo, Alf-Egil Bogen, Skjalg Raaen. I midten: Tove Moe Dyrhaug, Nede fra venstre: Bjørn Tore Grøtte og Tone Sofie Aglen. 

Saken oppdateres.

– Først nå forstår jeg hvorfor det er så vanskelig å drive en koalisjonsregjering, spøkte jurymedlem Skjalg Raaen da jurymøtet til Årets trønder gikk mot slutten fredag formiddag.

Her kan du lese hvilke kandidater juryen hadde å velge mellom.

Juryen brukte drøye tre timer på å diskutere seg frem til fem verdige finalister. Nærmere 800 personer har foreslått kandidater til Årets trønder, og ifølge jurysekretæren har det aldri vært så heftige diskusjoner.

– Jeg har sittet her i fem år og dette må være den mest meningssterke juryen. Jeg vil si mediehusene har truffet når vi har plukket ut juryen, sier Adresseavisens Rannei Mesloe.

LES OGSÅ: Tidligere Årets trønder-vinner: – Ingen planer om å gjøre comeback i tv-ruta

NRKs Bjørn Tore Grøtte og Adresseavisens Tone Sofie Aglen synes det har vært positivt at juryen har erfaring fra ulike fagfelt, men dette har også bydd på store utfordringer.

– Det noen av oss tenkte var klare favoritter, var definitivt ikke det for andre. Skal det være en nykommerpris, eller bør noen etablerte få den? Det har vært et dilemma her i dag. Utrolig nok har vi kommet frem til fem stykker, men det hadde jeg ikke trodd for en time siden, sier Aglen.

Jurymedlem på kandidatlista

Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, var nominert til Årets trønder i 2013, og har markert seg på lista over foreslåtte kandidater også i år.

– Det er trivelig at jeg er nominert, men nå sitter jeg tross alt i juryen. Jeg må nesten si meg fornøyd med prisene jeg har fått i år. Men det er veldig mange gode kandidater som er foreslått, så sånn sett er det gøy å være på lista, sier Dyrhaug, som tidligere i høst fikk Madame Beyer-prisen 2016, i tillegg til prisen årets Arenakvinne 2016.

Pris med betydning

Jurymedlem Alf-Egil Boen vant prisen i 2012 og har hatt klare tanker om hva han ser etter i en vinner. 

– Jeg er på jakt etter noen som kan bruke prisen til noe positivt, som en katalysator for å få større gjennomslag. Kanskje kan man bruke prisen til å sette i gang noe nytt? Jeg ble veldig bevisst på det etter å ha fått prisen, nå som jeg ser hva jeg har brukt oppmerksomheten til, sier Bogen.

Trondheim Makers og Maker Faire er eksempel på dette.

Vinneren stemmes frem i jula

Med både seriemesterskap og cupfinaleseier i 2015, ble Kåre Ingebrigtsen personen med klart flest stemmer av de fem kandidatene i fjor.

Hvem som blir årets kandidater blir kjent på NRK og Adresseavisens flater i uka før jul. Så blir det opp til våre lesere å stemme frem sin favoritt gjennom romjula. Vinneren av Årets trønder 2016 blir presentert fredag 6. januar 2017.

På forsiden nå