Disse velger ut Årets trønder-kandidatene

I dag samlet juryen til Årets trønder seg for å velge ut de fem kandidatene folket kan stemme fram til hedersprisen.

Fra venstre: Jurysekretær Rannei Mesloe, Stian Wallum, kulturredaktør i Adresseavisen, Marvin Wiseth, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Sparebank 1 SMN, Karen Espelund, fylkesdirektør for regional utvikling, Øyvind Brandtzæg, skuespiller ved Trøndelag Teater og Merete Verstad, juryleder og nyhetssjef NRK Trøndelag.  Foto: Morten Andersen/NRK

Saken oppdateres.

– Jeg har mine kandidater mer eller mindre klar. Det er litt avhengig av hvordan juryen legger opp kriteriene, men jeg har en oppfatning om hvem det bør være og så får vi se om noen greier å overtale meg til noe annet, sier Marvin Wiseth.

Varierte kandidater

Han, og resten av juryen var i dag samlet på Lerkendal for å komme til enighet. Torill Aalberg er i San Francisco og deltok via Skype.

821 forslagsstillere har til sammen foreslått 114 navn til årets hederspris. Disse skal nå bli til fem.

– Etter å ha sett på alle forslagene tenker jeg først og fremst at vi har god grunn til å være stolte av Trøndelag. Det er et godt utgangspunkt. Dette skal jo være hele Trøndelags kandidater, sier Karen Espelund.

Blant dem som er foreslått finner vi både idrettsutøvere, nobelprisvinnere, reality-deltagere og ildsjeler.

Øyvind Brandtzæg er med i juryen for andre året på rad og har det klart hvem han mener bør bli Årets trønder. Men hvem holder han tett til brystet.

– Jeg har to-tre kandidater jeg virkelig vil ha med i år. Vi må ha litt variasjon i hvem det blir og så må vi tenke litt geografi, sier skuespilleren.

Disse ser de etter

Juryen skal nå finne folk som har utmerket seg på en spesiell og positiv måte i året som vi er i ferd med å legge bak oss. En person som gjør oss stolte av å være trøndere eller som har inspirert oss.

I fjor vant Erlend Johannesen prisen for sitt arbeid med Streetlight og under tyfonen Haiyan. Før der har teknologigründerne i Atmel, Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan vunnet. Arne Okkenhaug, Tare Teksum og Siv Toverød vant årene før der igjen.

Det er med andre ord stor variasjon i vinnerne av prisen.

– Jeg håper vi i løpet av møtet får brynt oss på noen gode standpunkt. Men vi blir nok enige til slutt. Alle kandidatene skal kunne begrunnes godt, avslutter Espelund.

På forsiden nå