- Jeg hører ikke på klassisk musikk hver dag akkurat

Mottakelsen før Adresseavisens nyttårskonsert i Olavshallen samlet trondheimsfiffen. Det var en elegant affære, men ikke alle gjestene hadde et sterkt forhold til det mest elegante av det elegante, nemlig klassisk musikk.

  Foto: TERJE VISNES

Saken oppdateres.

Sjampagne og fingermat sto og ventet på gjestene da de entret foajeen i Olavshallen der mottakelsen ble holdt. Blant de som var tidlig ute var rosenborgtrener Jan Jönsson. Han gledet seg til forestillingen, men musikken som skal fremføres av Trondheim Symfoniorkester har han ikke et sterkt forhold til.

- Jeg hører ikke på klassisk musikk hver dag akkurat, men jeg liker den høytidelige tonen her i kveld, så jeg gleder meg, sa han til adressa.no.

Ola By Riise, en annen fotballpersonlighet, hadde heller ikke det sterkeste forholdet til den klassiske musikken, men likte også begivenheten.

- Det som er spesielt med Nyttårskonserten er at den samler en del folk som ellers ikke ville dratt på slike konserter, sa han.

Mer vant til kjeledress og verksted

Da kan han ha hatt ”Kjør for livet”-gründerne Knut Ove Børseth og Siri Mette Gynnild i tankene. De to var nominerte til Årets trønder-prisen og innrømmer selv at de er mer vant til kjeledress og verksted enn nyttårskonserter.

- Men vi er altetende nå det gjelder musikk og det er utrolig stort å være her og være nominert, sier de.

- Skaper en spesiell ro i sjelen

En som derimot aktivt søker den klassiske musikken, også på fritiden, er fylkesdirektør i Sør-Trøndelag fylkeskommune og tidligere generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Karen Espelund.

- Det er det som står i CD-spilleren min 80 prosent av tiden. Favoritten er ”Juloratoriet” av Johann Sebastian Bach, sier hun.

Og mens Bach er Espelund sin favoritt, er det en annen bauta som står preses Helga Haugland Byfuglien sitt hjerte nærmest.

- Mozart. Jeg kan høre på det igjen og igjen. Klassisk musikk skaper en spesiell ro i sjelen, forteller hun.

 
        
            (Foto: TERJE VISNES)

  Foto: TERJE VISNES

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå