Knutsen&Ludvigsen-hyllest ble Wimp-single

I går hyllet Racer sine helter i Knutsen&Ludvigsen med en rocka versjon av «Hei, ny dag», i dag ligger den som single på Wimp.

Racers versjon av "Hei, ny dag" slo an blant både hedersgjester og publikum. Nå er låta blitt Wimp-single  Foto: Kim Nygård

Saken oppdateres.

Da Racer ble spurt om å spille for Knutsen&Ludvigsen under Rockheim Hall of Fame, valgte de ut en låt og gikk i studio.

- Vi ble veldig fornøyd med resultatet. Det er en fin låt og Racers versjonen ble bra, forteller Steinar Vikan, bandets manager.

Låta det er snakk om er «Hei, ny dag» fra Knutsen&Ludvigsens plate «Fiskepudding! Lakrisbåter!" fra 1980.

- Motivasjonen vår var å hylle Knutsen&Ludvigsen, et band vi er svært glade i, sier Vikan.

En rocka hyllest

 - Det er en utypisk Knutsen&Ludvigsen-låt, og det er Øystein Dolmen sin sang, sier Per Øyvind «Prepple» Houmb om hvorfor låta ble valgt ut da det var Knutsen&Ludvigsens tur til å tre inn i det celebre selskap i Rockheim Hall of Fame.

I går kveld ga Racer (DumDum Boys forsterket med blant andre Motorpsychos Bent Sæther) hedersgjestene og publikum kveldens mest rocka nummer. Nå ligger bandets versjon av «Hei, ny dag" som single på musikktjenesten Wimp.

Rørt av musikkhyllesten

Øystein Dolmen og Fredrik Lorentzen, sønn av Gustav Lorentzen, var begge svært begeistret for den nye «Hei, ny dag»-versjonen.

- Dette var fantastisk, sa en rørt Dolmen etter innslaget.

- Man blir ydmyk av en slik hyllest, la han til.

Fredrik Lorentzen syntes det var fint å kunne delta på sin fars vegne.

- Det er flott å se den gleden og engasjementet rundt arrangementet, og da får jeg en følelse av at Knutsen&Ludvigsen har fortjent dette.

Gjør det gjerne igjen

- Dette er supert. Det er en ære å få være med å spille for Knutsen&Ludvigsen, og det er også stas å få spille sammen med Racer, sa Bent Sæther etter å ha spilt «Hei, ny dag».

Racer-vokalist Prepple var heller aldri i tvil om å stille opp for den folkekjære duoen.

- Det er alltid en stor ære å spille for Knutsen&Ludvigsen. Vi har gjort det før og vi gjør det gjerne igjen, sa han.

Det er fjerde gang Rockheim Hall of Fame arrangeres. I år var det Knutsen&Ludvigsen, deLillos og Øystein Sunde som ble ønsket velkommen til populærmusikkmuseets Hall of Fame.

Alis Lorentzen, Fredrik Lorentzen og Øyvind Dolmen takket Prepple og resten av bandet for den musikalske hyllesten 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Alis Lorentzen, Fredrik Lorentzen og Øyvind Dolmen takket Prepple og resten av bandet for den musikalske hyllesten  Foto: Kim Nygård

På forsiden nå