Utsolgt Norges-turné, utsolgt USA-turné, verdenslansering og topplasseringer. Asia og Australia, triumf etter triumf.

Etter at de ga ut «Silent Treatment» i februar har Highasakite vært årets suksesshistorie i norsk pop. I kveld kroner de et eventyrlig halvår med konsert i byen der alt startet.

- For tre av oss føles det å spille i Trondheim som å komme hjem, sier Kristoffer Lo.

Sterk tilknytning til byen

Både Lo, vokalist Ingrid Helene Håvik og trommis Trond Bersu bodde og studerte i Trondheim i flere år. Og det var her Highasakite kom sammen for første gang. I dag er det bare Lo som fortsatt bor her.

-Man får en sterk tilknytning til byen når man har bodd her så lenge. Marte (Eberson) og Trond (Bersu) har også spilt mye i Trondheim og liker seg her. Og så er det noe spesielt med Pstereo, da. Det er en veldig hyggelig festival, sier Lo.

Festivalformatet

Gruppa komme rett fra Wales der de fredag spilte på Green Man Festival, langt ute på landsbygda.

-Det var superkult. Masse folk og veldig god stemning. Nå er vi veldig gira på å spille i Trondheim, sier Lo, som sier de legger opp settet litt annerledes på festival enn på en klubbscene.

-Det er et helt annet format, gjerne med et større publikum. I tillegg forsvinner lyden ut i intet. Vi har laget et bra sett som vi tror vil fungere, med gode overganger. Og så er det kult at det er mørkt når vi spiller, da får vi fin effekt av lyset, sier han.

«Silent Treatment» gikk rett til topps på Norges offisielle albumliste, og singelen «Since Last Wednesday» har solgt til platina. Etter 27 uker ligger de fortsatt på sjuendeplass på lista.

- Et vilt halvår

De har turnert Norge på kryss og tvers, til utsolgte hus over alt. Og 21. februar gjorde de en konsert på Blæst som det fortsatt snakkes om. De har turnert USAs vestkyst og østkyst, spilt flere konserter i Asia. Til høsten planlegger de en ny Norgesturné, i tillegg til turné i Europa og Australia…

-Det siste halvåret har vært helt vilt. Utsolgt Rockefeller, Asia-turneen, USA-turneen… Og så kommer det dødsmasse folk og vil se oss her i Norge også. Det er helt utrolig, sier Lo.

Gruppa har så vidt begynt å planlegge neste album.

-Vi driver og diskuterer det. Men vi har ikke så lyst til å snakke om det før vi er kommet ordentlig i gang, sier Kristoffer Lo.

Highasakite spiller på Pstereofestivalen klokken 21.05 i kveld. Se konserten live på adressa.no