Nye Arbeideravisa:

Må lykkes det første året

- Vi har ingen tålmodige eiere som kan vente i sju magre år og har ikke tid til å vente på de feite årene, sier redaktør Charles Utvik. Han må treffe med nye Arbeideravisa fra start.

Saken oppdateres.

I morgen skal Arbeideravisa ut på en sjarmoffensiv med gatesalg av første nummer. Første utgave går også ut i prøveeksemplar til kiosk- og butikkasser over hele Trøndelag. Arbeideravisa må selge 4400 eksemplarer via abonnement og løssalg for å gå rundt økonomisk. Da må de overbevise butikk- og kioskkjedene om å gi plass i hyllene, der det er hard kamp mellom ulike avis- og magasintitler.

- Da håper vi folk liker det de ser. Vi må vokse veldig fort for å klare dette, erkjenner daglig leder Snorre Valen.

Redaktør Charles Utvik bekrefter at tidsfristen er kort.

- Vi må lykkes det første året. Vi skal ikke tjene penger for pengenes skyld, men målet er å tjene penger for å styrke produktet. Vi er innstilt på at det blir tøft i en periode og budsjetterer med å bruke noe egenkapital for å overleve starten, sier redaktør Charles Utvik. Så langt ser det lyst ut, for interessen er stor for en konkurrent til Adresseavisen.

- Vi nærmer oss allerede de 1200 abonnentene vi har budsjettert med i 2008, og det før første utgave er på gata, sier Utvik optimistisk.

Snorre Valen rapporterer at 40 nye abonnenter ble føyd til lista bare i går. Fagbevegelsen i Trondheim er største eier bak avisa, i tillegg til rundt 170 privatpersoner som har kjøpt aksjer. Den største privateieren er kjøpmann Trond Lykke, som har spyttet inn 100 000 kroner i avisa. I tillegg er det muligheter for en aksjeutvidelse utover våren.

- På forhånd ble vi advart om hvor veldig vanskelig dette ville bli. Men jeg har opplevd det motsatte, at folk ønsker å hjelpe oss i gang. Det er litt rart at ingen har startet en ny avis i Trondheim tidligere, sier Snorre Valen.

På forsiden nå