Hivju tilbake som Olav den hellige

Kristofer Hivju, stjernen fra «Game of Thrones» måtte avlyse familieforestillingen om Olav den hellige i sommer. I oktober settes forestillingen opp.

Saken oppdateres.

Egentlig skulle Kristofer Hivju vært i Trondheim under Olavsfestdagene i sommer, og satt opp sin egen forestilling «Olav - fra hat til håp». Dette måtte utsettes.

LES MER: "Game of Thrones" tar Hivju fra Olavsfestdagene

Årsaken var at Hivju, som spiller Tormund Giantsbane i den populære HBO-serien «Game of Thrones», fikk opptak natt til 2. august. Hivjus kontrakt sier at serien skal gå foran alle andre oppdrag. Da måtte de to oppsetningene lørdag 2. august flyttes. Forestillingens settes i steden opp søndag 12. oktober.

Stiller med hele familien

Hivju selv er både manusforfatter og regissør av «Olav - fra hat til håp» i samarbeid med Liv Inger Grefstad - og han har hovedrollen som kongen som kristnet Norge.

Dagbladet skriver idag at hele familien Hivju er engasjert i Nidarosdomen i helga. Faren til Kristofer Eirik Hivju (66) har rollen som Olavs fosterfar, kona Gry Molvær, som både er fotokunstner og NRK-profil, står bak det scenografiske. Hivjus mor, skuespilleren Liselotte Holmene, passer parets to døtre på sels og sju år.

- Lei seg

Da Hivju måtte avlyse i august uttalte han at han var lei seg for dette:

– Jeg har jo bodd i Trondheim i seks år, og det er under Olavsfestdagene jeg opplever byen som mest levende, sa Hivu da.

På forsiden nå