Fikk 100 000 kroner til historisk Rosenborg-film - i Bergen

Filmskaper Finn Walther pitchet seg til 100 000 kroner til dokumentar om Rosenborg.

Finn Walther vant tirsdag 100.000 kroner i utviklingsstøtte til filmprosjektet «Rosenborg - mer enn et fotballag». Filmskaperen håper filmen skal være klar til RBKs 100-årsjubileum i 2017. Her fra piloten som ble vist under Bergen Internasjonale Filmfestival.  Foto: Puzzlefilm

Saken oppdateres.

Mandag kveld deltok Walther og Puzzlefilm AS i en pitchekonkurranse under Bergen Internasjonal Filmfestival, arrangert av NRK.

300 bidrag var påmeldt, og av dem fikk 20 vise seg frem for en jury.

Klar til 100-årsjubileet

I går kveld fikk filmskaperen i Trondheim vite at prosjektet får 100.000 kroner i utviklingsstøtte.

- Vi presenterte en pilot som de likte veldig godt. Pengene skal i første omgang gå til utvikling. Vi skal lage en bedre pilot og et manus, sier Walther, som står bak ideen.

Den foreløpige tittelen på prosjektet er «Rosenborg - mer enn et fotballag». Filmen er en historisk dokumentar om Rosenborg som skal presenteres i jubileumsåret 2017 da fotballaget feirer 100-årsjubileum.

- En underdog-fortelling

- Det er en underdog-fortelling om guttegjengen som stiftet laget som i starten het Odd, og som senere ble et av verdens beste fotballlag, sier Walther.

Prosjektet ble startet i februar, og noe av det første som ble gjort, var å lage piloten. Siden har de jobbet med å få tilgang til lagets fasiliteter og arkiver.

RBK ser på filmen som en mulig del av sitt jubileum i 2017, men vil ikke ta stilling til saken før i 2015. I mellomtiden utreder filmskaperne hvordan filmen om RBK skal bevege publikum over hele Norge.

- En drøm å lage RBK-film

- Det er en drøm for meg å lage denne filmen. Jeg har fulgt klubben siden jeg var liten. Jeg kommer aldri til å glemme da jeg og min oldefar satt og så Rosenborg spille ute i Europa, sier Finn Walther, som har en farfar med samme navn. Han var tegner og filmregissør, og på 1960-tallet tegnet han kampannonsene for Rosenborgs hjemmekamper.

I konkurransen ble dokumentaren pitchet som en serie, men Walther sier de også er åpen for at det kan bli en enkeltstående dokumentar.

Filmskaperen tror filmen har seerpotensial langt utover Trøndelag.

Gode historier

- Rosenborg har høy status i hele Norge. Det er mange mennesker med gode historier som er tilknyttet knubben. Også historier som tidligere ikke er blitt fortalt, og som egner seg godt på film, sier han.

Finn Walther er selvstendig regissør for Puzzlefilm AS, som jobber med dokumentarer, oppdragsfilm og reklame. Selskapet har tilhold i Trondheim.

Han er utdannet dokumentarfilmregissør fra tv-skolen i Lillehammer. Hans skoleprosjekt «Datalagringsdirektivet» ble sendt på NRK i vår.

Han vant også ettminuttsprogrammet på Minimalen kortfilmfestival med filmen «Han og hund».

I juryen i pitchekonkurransen satt blant andre Petter Wallace og Marie Sjo fra NRK.

Ps. Finn Walther har siden i sommer hatt et tv-vikariat i Adresseavisen.

Juryen i pitchekonkurransen satte pris på Walthers (t.v.) og Emil A. B. Tanems pilot. Her fra innspillingen. 
    
      (Foto: PRIVAT)

Juryen i pitchekonkurransen satte pris på Walthers (t.v.) og Emil A. B. Tanems pilot. Her fra innspillingen.  Foto: PRIVAT

Finn Walthers farfar het også Finn Walther, og var tegner og filmregissør. På 1960-tallet tegnet han kampannonsene for Rosenborgs hjemmekamper. Som denne, fra 1962, foran årets siste storkamp på Lerkendal mot Brann. 
    
      (Foto: PRIVAT)

Finn Walthers farfar het også Finn Walther, og var tegner og filmregissør. På 1960-tallet tegnet han kampannonsene for Rosenborgs hjemmekamper. Som denne, fra 1962, foran årets siste storkamp på Lerkendal mot Brann.  Foto: PRIVAT

- Dette er en underdog-fortelling om guttegjengen som stiftet laget som i starten het Odd, og som senere ble et av verdens beste fotballlag, sier filmregissør Finn Walther. 
    
      (Foto: Privat)

- Dette er en underdog-fortelling om guttegjengen som stiftet laget som i starten het Odd, og som senere ble et av verdens beste fotballlag, sier filmregissør Finn Walther.  Foto: Privat

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå