Knask eller knep

Heksekveld, spøkelsesvandring og temafest på Samfundet. Vet du ikke hva du skal på halloween? Finn tips her.

Kokk og konditor Rosalia Redondo Acosta demonstrerer hvordan man lager ett gresskarhode til Halloween, ved Birralee International school i Trondheim.

Saken oppdateres.

Året har gått fort og det er igjen tid for en av årets skumleste dager.

Enten du skal gå knask eller knep, ha skrekkfilmkveld, på fest eller ikke har noen planer; det er mye å finne på i Trondheim i forbindelse med allehelgensaften. Nedenfor finner du en oversikt over ulike festlige og «skremmende» arrangementer i byen denne helgen.

Dagen før dagen

Torsdag 30.10 fra kl. 18:30 til 21:00 er det heksekveld på NTNU. Det vil være foredrag om de historiske hekseprosessene, boklansering og boksalg. Foredragsholderne er NTNU førstebibliotekar/historiker Ellen Alm og Norges arktiske universitet førsteamanuensis/historiker Rune B. Hagen. Sted: NTNU Vitenskapsmuseet.

For å lade opp til halloween viser Cinemateket skrekkfilmklassikeren Nosferatu fra 1979. Herzogs versjon av Bram Stokers roman om Dracula er en hommage til F. W. Murnaus stumfilmklassiker fra 1922. Herzogs Nosferatu er en stemningsmettet film, fortalt i et langsomt tempo, med fokus på atmosfære. Dette skjer torsdag 30.10 på Nova kinosenter, kl. 19.

Selve allehelgensaften

I anledning utgivelse av boken «Trondheims siste heksebrenning. Trolldomsprosessen mot Finn-Kirsten» har Gunnerusbiblioteket utstilling om 1600-tallets hekseprosesser. Biblioteket vil vise frem originaldokumenter, litteratur og bilder fra prosessene. Gunnerusbiblioteket fredag 31.10 mellom kl. 08:30 og 18:00.

Fredag 31.10 fra kl. 17 til 20, forvandles Sverresborg til en skummel spøkelsesby, med mange utfordringer og kalde grøss. Spøkelsesbyen vil være åpen til kl. 20, det vil være spøkelsesvandring for de minste, og spøkelseshistorier i Gram og Schølberggården hver halvtime fra kl. 18.

Torucon, Venner og Hemlock Trio inviterer til halloween-party med konserter, kostymekonkurranse, haunted house, filmvisning m.m. Dette skjer på Kultursenteret ISAK fredag 31.10 fra kl. 17. Gratis inngang. Fri alder.

Det blir grøss og gru på Ringve på halloween. Familiearrangement med natursti i mørket, gresskar, hekser og spøkelsesomvisning. Syngende spøkelser og urtekoner ønsker velkommen til arrangementet, og i hagen er Halloween-naturstien kun opplyst av gravlykter. Det er to spøkelsesomvisninger, en for de minste og en for de litt større. På spøkelsesomvisningen for de minste får de høre sagnet om Fossegrimmen og selvspillende instrumenter. De litt eldre får se dødsmasker, høre musikk for de døde og historier om sjøhelten og legenden Tordenskiold. Fredag 31.10 fra kl. 18 på Ringve Museum. Pris kr 50 for spøkelsesomvisning, resten av arrangementet er gratis.

Tradisjonen tro er det også i år halloween-fest på Samfundet. Arrangørene oppfordrer alle til å ta på sitt mest skrekkelige kostyme og være klare for en bra kveld. Alle lokalene vil være åpne som vanlig, men på grunn av Storsalskonsert med Veronica Maggio oppfordres det til å være tidlig ute. Studentersamfundet fredag 31.10 kl. 21. Aldersgrense 18 / 20 år. Pris kr 50 (medlem)/kr 100 (ikke medlem).

Gjenganger: Nosferatu fra 1979 er en hommage til dens stumfilm-forgjenger fra 1922. Filmen vises på Nova kinosenter med Cinemateket, torsdag 30.10. 

Gjenganger: Nosferatu fra 1979 er en hommage til dens stumfilm-forgjenger fra 1922. Filmen vises på Nova kinosenter med Cinemateket, torsdag 30.10. 

På forsiden nå