Brutal forelskelse

Stavangers kanskje mest populære bok har blitt film. Jarle Klepp og vennene hans utleverer sitt møte med kjærligheten.

Saken oppdateres.

Fredag slippes filmversjonen av «Mannen som elsket Yngve». Året er 1989, byen er Stavanger og kompromissløse Jarle Klepp forelsker seg ikke bare én, men to ganger. Han er kjæreste med Katrine, men blir helt fortapt når han møter den nye gutten i klassen. Yngve.

– Det oppleves så ekstremt sterkt, man blir så brutalt forelsket når man er ung. Det er det eneste du tenker på hele veien, mener Ida Elise Broch, som spiller kjæresten Katrine.

Vanskelig periode

Fredag var hun sammen med Rolf Kristian Larsen (Jarle Klepp) og Arthur Berning (kompisen Helge) i byen for å fortelle arbeidet med filmen. Det var ikke lett å gå tilbake til tenårene.

- Innspillingen var en veldig vanskelig periode, for det er sterke følelser vi skal formidle. Jeg skjønte tidlig at det var umulig å lage en rolle. Siden det er en del paralleller til mitt eget liv har jeg brukt mye av meg selv i Jarle: Det er mitt kroppsspråk, mine fakter, min stemme, min mimikk og mine følelser som kommer fram. Jeg følte det måtte til for å skape troverdighet, som i scenen der vi slår opp, forteller Rolf Kristian med intense øyne.

- I og med at vi fikk disse rollene fordi vi lignet karakterene, med unntak av han som spilte Yngve, måtte vi vise oss selv. Jeg måtte grave inn til mørke ting hos meg selv. Tenke tilbake til hvordan jeg var som 17-åring, på en måte var jeg en «wannebe» Katrine, forteller Ida.

Ble vennegjengen

Det er flere måter å være 17 år og forelsket på.

– Det var en jente i klassen min som fikk oppleve hvordan jeg er når jeg blir forelsket. Med kurtisering i over ett år før jeg tok hintet, sier Rolf Kristian.

- Du var vel mer handlekraftig enn meg, for jeg ble bare lei meg når jeg ble forelsket. Jeg skjulte det, og ville ikke at de skulle vite det. Jeg var ulykkelig og bare grein meg i søvn, forteller Ida.

– Mens jeg fortalte det til absolutt alle. Jeg lagde sanger og spilte for åpen mik-dag foran 150 tilskuere. Men det ble slutt en uke etterpå. Så jeg har opplevd noe med kjærligheten, ler Rolf Kristian.

Berlinmuren faller, og ennå har Jarle verdens beste kjæreste og den kuleste kompisen. Sammen skal de snart scenedebutere med Stavangers tøffeste punktband: Mathias Rust Band.

– Vi ble den gjengen som du ser i filmen. Vi hadde sånne fester, vi gjorde på en måte scener fra filmen. Da vi var hjemme hos Arthur hørte vi på «The Aller Værste» og hoppet opp og ned, forteller Ida mens Arthur prøver å lufte flydottene ut av ørene.

Sist gang det kom en spillefilm fra Stavanger ble Pia Tjelta alles favorittdame. Hvordan tror du det går med deg?

– Jeg vet ikke, det har jeg ikke tenkt på, undrer Ida.

Les anmeldelsen av filmen her.

 
        
            (Foto: Foto: Nils H. Toldnes)

  Foto: Foto: Nils H. Toldnes

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå