Lasse Kolsrud årets Heilag Olav

Lasse Kolsrud skal spille rollen som kong Olav Haraldsson i årets utgave av «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad.

Saken oppdateres.

Han blir Heilag Olav nummer 19 i rekken siden Gisle Straume spilte kongen, da Spelet første gang ble oppført på Stiklestad i 1954, forteller informasjonsrådgiver Tor Dybdal-Holthe i Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Mange framtredende skuespillere har hatt denne rollen flere ganger i dette årvisse friluftsteateret i Verdal i Nord-Trøndelag. Blant disse er Nils Ole Oftebro, Erik Hivju, Per Frisch og Paul Ottar Haga.

– Skarphet i kantene

Lasse Kolsrud er skuespiller og instruktør ved Det Norske Teatret i Oslo, men er for tiden regissør for «En handelsreisendes død» på Den Nationale Scene i Bergen.

Stein Winge er regissør for «Spelet om Heilag Olav» i år som i fjor. Hans versjon vakte strid i fjor, og han antyder at Lasse Kolsrud skal bidra til å vise nye sider ved Olav Haraldsson under årets forestillinger fra 24. til 29. juli.

– Den mannen eier ikke frykt, og jeg forventer at han skal tilføre kongerollen en ny skarphet i kantene, sier Stein Winge om Kolsrud i en pressemelding fra Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

200 amatører

Blant de ti profesjonelle skuespillerne ved årets forestillinger er ellers Per Frisch som Torgeir Flekk, Hildegunn Eggen som Gudrid, Eir Inderhaug som Gudrun, Toralv Maurstad som Gamal Jostein og Bjørn Skagestad som Torgeir frå Kvistad.

I tillegg deltar cirka 200 amatører i forskjellige roller på friluftsscenen på vollene der slaget på Stiklestad ble utkjempet, og Olav Haraldsson falt i 1030. Og ytterligere cirka 500 frivillige bidrar til å gjennomføre arrangementene på Stiklestad omkring olsok.

På forsiden nå