Mandagens «Farmen»-sending startet med øksekast. Der kunne de seks deltakerne som har kommet til finaleuka i «Farmen» få billett til semifinalen.

Ørlendingen Finn Olav Odde (56) hadde før innspillingen av årets «Farmen» øvd på nettopp øksekasting.

Tapte

Etter at han og hans argeste konkurrent Olav Harald Ulstein (56) hadde ristet av de øvrige konkurrentene, ble det duell mellom dem.

Ulstein saboterte blant ukesoppdraget da Odde sist uke var storbonde på «Farmen»-gården. Han har tidligere kalt Odde en ynkelig og motbydelig mann. Blant annet derfor har ørlendingen tidligere uttalt at han håper å knuse Ulstein i en duell under finaleuka.

Han ble derimot slått av Ulstein i øksekast-konkurransen.

- Jeg var 100 prosent sikker på at det var gratisbillett til semifinalen. Jeg gledet meg til tevlingen, men jeg fikk ikke satt meg i konkurransemodus, sa han etter konkurransen.

- Ubeskrivelig deilig

Ulstein var derimot strålende fornøyd.

- Det er en helt ubeskrivelig deilig følelse nå som semifinaleplassen er sikret. Jeg kan slappe av mens de andre må kjempe. Nå blir jeg ikke dårligere enn nummer tre, sa han etter konkurransen.

Dermed måtte Odde kjempe om ny semifinaleplass mot de øvrige konkurrentene i en gårdskonkurranse.

Ny duell i gårdskonkurransen

Etter den første øvelsen var det Magnhild Vik som ledet. Hun vant over Odde i gjerdebygging. I neste øvelse vant Odde over Vik.

Dermed er det likt mellom de to før den siste øvelsen i gårdskonkurransen, mens de andre deltakerne mer eller mindre er parkert i konkurransen.

Dermed ser det ut til at det blir en ny duell på gården.

- Etter mye stang ut gjorde dette godt, sa Finn Olav Odde etter å ha vunnet den andre øvelsen.

Hvem som vinner i den siste øvelsen i gårdskonkurransen avgjøres onsdag.