Disse artistene hater strømmetjenestene

Derfor får du aldri høre Beatles, Prince eller Taylor Swift på Spotify.

Ikke på Spotify: The Beatles. Foto: SCANPIX 

Saken oppdateres.

Har du noen gang lurt på hvorfor du aldri finner artister som AC/DC, Garth Brooks, Taylor Swift og mange, mange andre på den svenske strømmetjenesten Spotify? Da er du ikke alene. For selv om biblioteket til Spotify er imponerende stort ( ca. 30 millioner spor), og tjenesten er en av verdens mest populære ( Deezer er aller størst på verdensbasis), så mangler det fortsatt en rekke nøkkelartister på strømmetjenesten, skriver musikkmagasinet Rolling Stone i dag.

I de siste årene har en rekke internasjonale artister stått fram og erklært sitt hat til Spotify ( og andre strømmetjenester), hovedsakelig på grunn av dårlig inntjening, men også av andre grunner. Taylor Swift hater Spotify, Prince hater både YouTube og alle strømmetjenester, country-stjernen Garth Brooks hater absolutt alt og AC / DC er fortsatt missing in action til tross for at de etter eget utsagn ikke hater noen.

Her er ti av de største artistene du ikke finner på Spotify ( og hvorfor du ikke finner dem).

Artist: Taylor Swift

Ikke tilgjengelig på: Spotify

Hvorfor?: Swift er ingen fan av Spotify, men plateselskapet Big Machine er visstnok i ferd med å få til en helt spesiell «premium» -avtale med den svenske strømmetjenesten, men ennå er ingenting avklart. Du kan forøvrig finne noen av Swifts utgivelser på Rhapsody, Tidal og Beats Music.


Artist: Jason Aldean

Ikke tilgjengelig på: Spotify

Hvorfor?: Fordi Taylor Swift ikke vil. Aldean trakk sitt album «Old Boots, New Dirt» to uker etter Taylor Swifts Spotify-hat framstøt.


Artist: Prince

Ikke tilgjengelig på: YouTube ( men finnes nå på Spotify)

Hvorfor?: Ingen vet. Prince trekker sine album fra Spotify like ofte som han legger til nye.


Artist: Garth Brooks

Ikke tilgjengelig på: Alt

Hvorfor?: Garth Brooks hater alt som smaker av digital distribusjon ( bortsett fra sin egen Ghost Tunes Store...). YouTube, Spotify, iTunes...  Uansett hvor du leter så er country-artisten Garth Brooks persona non grata.


Artist: Bob Seger

Ikke tilgjengelig på: Alt

Hvorfor?: «Musikkindustrien er bare en skygge av sitt tidligere seg», sier Seger. «De gjør hva som helst for å kutte kostnader. Og fram til vi får en løsning som alle er tjent med så slipper jeg ingenting».


Artist: Tool

Ikke tilgjengelig på: Alt

Hvorfor?: Frontmannen James Keenan er selverklært fysiske media -purist. «Det hele føles så upersonlig», sier Keenan. «Du kan ikke røre ved det, du kan ikke lukte det og du kan ikke føle det».


Artist: King Crimson

Ikke tilgjengelig på: Alt

Hvorfor?: Økonomiske grunner. Robert Fripp mener at artistene blir svindlet av strømmetjenestene.


Artist: Pete Townshend

Ikke tilgjengelig på: Alt

Hvorfor?: Townshend mener at iTunes, Spotify og andre digitale media er «vampyrer». Men på grunn av kontrakter med plateselskapet så finner du The Who på strømmetjenestene, bare ikke solo-utgivelsene.


Artist: Thom Yorke

Ikke tilgjengelig på: Alt

Hvorfor?: Yorke sa nylig at «Spotify er den siste desperate fjert fra et døende lik». Noe som er pussig siden Yorke framfor noen er den artisten som har omfavnet det digitale framfor noen. Yorke har ingen direkte kontroll over Radiohead-albumene så disse finnes på de fleste strømmetjenester, bortsett fra «In Rainbows» som først ble utgittt digitalt. Atoms for Peace ( som er Yorkes solo-prosjekt) er utilgjengelig alle steder.


Artist: The Beatles

Ikke tilgjengelig på: Alt

Hvorfor?: The Beatles gjør som de selv vil. Alltid. Hele tiden, men ingen vet riktig hvorfor.

Ikke på Spotify: Taylor Swift: Foto: SCANPIX 

Ikke på Spotify: Taylor Swift: Foto: SCANPIX 

På forsiden nå