Arrangør advarer mot svindyre Åge-billetter

Billetter til Åges London-konsert selges til 8500 kroner. - Helt vanvittig, sier arrangør.

Nettstedet Viagogo selger billetter til Åges konsert i Royal Albert Hall i London til opp til 8500 kroner. Forbrukerombudet har tidligere advart mot å bruke nettstedet.  Foto: RICHARD SAGEN/SKJERMDUMP

Saken oppdateres.

Da billettene til Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall ble lagt ut i dag morges, ble alle solgt på fem minutter.

Billettene ble solgt som «pakker» til mellom 8 og 9 000 kroner, inkludert charterfly fra Værnes, hotell i London i tre netter og konsertbillett.

Arrangøren sa til adressa.no torsdag at hvis de offisielle billettene skulles blitt solgt enkeltvis, ville de ha kostet 650 kroner.

13 ganger dyrere

Fredag ettermiddag dukket det opp flere billetter til konserten - og bare konserten, uten fly og hotell - til 8500 kroner på nettstedet Viagogo. Altså 13 ganger dyrere enn de offisielle billettene.

- Det er helt vanvittig. Dette er ikke billetter distribuert gjennom oss. Vi har ikke engang trykket opp billettene ennå, sier Endre Storholt i Koment AS.

Storholt har vært i kontakt med nettstedet, men har ikke klart å finne ut hva slags billetter det er snakk om.

- Jeg snakket med en dame som satt i Sveits, hun kunne ikke svare meg. Jeg har også sendt dem en henvendelse på mail som jeg ikke har fått svar på, sier Storholt, som sier han også skal ta opp saken med Royal Albert Hall.

- Vær oppmerksom

- Hvis jeg skal spekulere litt, kan det være at de som har sesongbilletter driver og lurer på denne måten, sier han, og viser til at 1300 billetter i konsertsalen (i tillegg til de 3000 solgte) er reservert for folk med livslangt abonnement.

Disse 1300 har arvet abonnementet fra sine forfedre som var med på å finansiere byggingen av hallen.

Arrangøren advarer alle mot å kjøpe billettene.

- Folk må være oppmerksomme mot dette. Vi kan på ingen måte gå god for det de holder på med. Jeg synes det er veldig synd at de skal spekulere på denne måten, sier Storholt.

Videreformidler billetter

På sine nettsider beskriver Viagogo seg som «verdens største marked for billetter med lokale språknettsteder i mer enn 50 land».

Forbrukerombudet har tidligere advart mot å bruke nettstedet, etter at enkelte opplevde å få tilsendt falske Justin Bieber-billetter.

- Vi selger ikke billetter, vi er en plattform som lar andre selge billetter, men på en trygg måte, sier kundebehandler Marko hos Viagogo.

Marko sier til adressa.no at de opererer med en billettgaranti.

- Billettselgere vil ikke få betaling før åtte dager etter eventen. Er billettene falske, vil kjøper få refundert pengene sine, sier han.

- Ikke svartebørs

Marko kan ikke gi opplysninger om billettene til konserten med Åge, som hvor de stammer fra eller hvor mange det er snakk om. Men han avviser at de driver med svartebørs.

- Nei, ikke i det hele tatt. Vi er en markedsplass som videreformidler billetter, og som tilbyr pengene tilbake om kjøperne ikke er fornøyde.

- Men hvorfor koster billettene 13 ganger mer enn de offisielle billettene?

- Vi lar selgerne velge hvilken pris de vil ha. Noen ganger er det over markedsverdi, andre ganger under.

På forsiden nå