Fulle hus for Sorgenfrifilm

Billettene ble revet bort da «Engler til Bords» ble vist to ganger under Kosmorama.

Erik Jacobsen på scenen for magasinet Sorgenfri. 

Saken oppdateres.

- Det har vært en overveldende respons på filmen. Vi hadde satt opp «Engler til Bords» i én sal i dag, men billettene forsvant fort og derfor åpnet vi enda en sal, forteller festivaldirektør Silje Engeness.

LES ANMELDELSEN: Rørende og forførende Sorgenfri-film

Overskuddet fra filmvisningene under Kosmorama går til Sorgenfri.

- Vi har registrert 582 solgte billetter i løpet av disse to dagene, men hva billettinntektene er på vet vi ikke ennå, forteller Engeness.

I november i fjor gikk ildsjeler i musikkmiljøet i Trondheim sammen om en dugnadskonsert for gatemagasinet Sorgenfri. Rundt 50 av Midt-Norges fremste musikere var med på å gjenskape The Bands legendariske avskjedskonsert The Last Waltz fra 1976. Prosjektet ble det film av, og under premieren fredag kveld var blant andre representanter fra TrondheimSolistene, Sambandet, andre artister fra konserten og selgere fra Sorgenfri til stede.

LES OGSÅ: Film om Trøndelags største musikkdugnad

Overskuddet til Sorgenfri

- Det vi ønsker å oppnå med filmen er at de som ser den skal se menneskene som selger gatemagasinet neste gang de går forbi dem på gata. Møt dem og smil, sa Lasse Berre, fotograf og produsent, før Engler til Bords skulle vises for første gang under Kosmorama.

Teamet bak filmen har nå ambisjoner om å få vist filmen på flere festivaler, både innenlands og utenlands.

- Vi håper å få vist filmen på andre festivaler. Det finnes gatemagasiner i hele verden, og tanken er at hvis filmen vises i et annet land, skal inntektene gå til det lokale magasinet, forteller Berre.

Handler om kunnskap

Berre hadde et helt gjennomsnittlig forhold til Trondheims gatemagasin før han startet filmprosjektet. I dag er det annerledes.

- Det handler om kunnskap. Mitt forhold til Sorgenfri forandret seg første gangen jeg var der på besøk. Hver morgen kommer selgerne for å trekke et nummer der det står i hvilken rekkefølge de får velge hvor i byen de skal stå. Så kjøper de noen magasin de skal selge videre. Det er litt av en jobb. De er knalltøffe, sier Berre.

Lasse Berre er produsent for Engler til Bords, en film om gatemagasinet Sorgenfri og deres dugnadskonsert The Last Waltz 

Lasse Berre er produsent for Engler til Bords, en film om gatemagasinet Sorgenfri og deres dugnadskonsert The Last Waltz 

På forsiden nå