Vårens Leila Hafzi-kjoler

Leila Hafzi presenterte sin siste brudekjolekolleksjon i Trondheim i dag. 28 nye brudekjole- og couturekreasjoner ble vist i Frimurerlosjen.

Designeren Leila Hafzi viste frem sine lekreste kjole-kreasjoner i Trondheim på lørdag.

Saken oppdateres.

Den nye brudekolleksjonen har blomsterapplikasjoner i silke, mange av kjolene har broderi og perler i tillegg, etter mønster Hafzi tegner selv.

SE DRØMMEKJOLENE I VIDEOEN OVER

Med iransk far og norsk mor blander hun gjerne elementer fra begge kulturene i sine uttrykk.

Rosemaling og kalligrafi

- Kolleksjonen, som heter «Culture and fusion», er preget av norske og iranske elementer. I fjor satt jeg i Nepal og tegnet mønster mens jeg hørte på «Norge rundt» på nettet. Jeg trekker inn det som inspirerer meg der og da, og utvikler det videre til et moderne uttrykk, sier Hafzi som synes det er godt å komme seg ut av Oslo-kjernen og nå kunne ha premieren på sin siste kjolekolleksjon i Trondheim.

- Alt av mote foregår liksom i Oslo, og jeg føler av og til at de har eierskap til det som skal være norsk mote. Derfor synes jeg det er viktig å møte andre på nye steder som kan bidra til en slik visning, forteller Leila Hafzi.

Håndsøm

I tillegg til motevisningen fikk publikum se film fra kjoleproduksjonen i Nepal der Hafzi blant annet har sysselsatt flere kvinner til sin spesielle blomstersøm som gjøres for hånd.

 
    
      (Foto: frank Lervik)

  Foto: frank Lervik

 
    
      (Foto: Frank Lervik)

  Foto: Frank Lervik

På forsiden nå