De lager årets Pstereo-låt

Dråpe lager sin versjon av DumDum-klassikeren på oppdrag fra festivalen.

Sammen er de Dråpe: Årets Pstereo-låt besørges av denne gjengen, fra venstre Lars Kristian Boquist, Eirik Kirkemyr, Ketil Myhre, Eirik Fidjeland og Even Hafnor. 

Saken oppdateres.

For to år siden fikk Emilie Nicolas et nasjonalt gjennombrudd da hun lanserte sin versjon av DumDum Boys' «Pstereo» i samarbeid med festivalen med samme navn.

Nå skal suksessen gjentas, og det ærefulle oppdraget er gått til støypopbandet Dråpe, som teller medlemmer fra Trondheim. Bandet fikk forespørselen etter at de spilte på festivalen i august.

LES OGSÅ: - Et av Norges mest spennende band

– Fargerik og oppegående

Nå er sangen ferdig, og den skal slippes 20. april.

– Vi er veldig fornøyde med den, sier Dråpe-trommis Eirik Kirkemyr, som presiserer at det ikke er snakk om en ren coverversjon.

– Vi bruker den kjente refrengfrasen, men ellers er det en låt vi har jobbet med fra før. Nå bød det seg en anledning til å fullføre den.

LES OGSÅ: God støy, enda bedre melodi

– Hvordan vil du beskrive sangen?

– Det er en fargerik og oppegående poplåt. Litt annerledes enn vi låt i starten, men folk som kjenner oss vil nok legge merke til at det er Dråpe som spiller.

– Emilie Nicolas fikk jo et slags gjennombrudd med sin versjon - håper dere på det samme?

– Vi krysser fingrene! Selv om vi ikke er en hitbasert popgruppe akkurat, håper vi lytterne og festivalen blir fornøyde.

LES OGSÅ: Emilie Nicolas signerer med Sony

Ny vokalist

Dråpe har nylig offentliggjort at bandets tidligere vokalist, Hanne Solem, har sluttet i bandet. Nytt medlem er Eirik Fidjeland fra trondheimsbandet Angelica's Elegy.

– Hanne ville fokusere på andre ting. Det er trist, men vi ønsker henne lykke til. Eirik er ikke en direkte erstatter, men vi er veldig glade for å ha ham med på laget. Vi har spilt med ham før, og han er bestekompis med folk i bandet, forklarer Kirkemyr. Ny vokalist blir Ketil Myhre, som til nå har nøyd seg med å traktere gitaren.

– Han har det i seg, men har aldri turt å stå helt i front. Vi får se hvordan vi løser det live, men vi blir ikke noe instrumentalband, forsikrer Kirkemyr.

Spiller inn med Forsgren

Bandet er for tiden i studio med Marcus Forsgren (Lionheart Brothers/Bror Forsgren) for å spille inn sitt andre album, også dette på trondheimsselskapet Riot Factory.

– Vi jobber utrolig bra sammen med Marcus. Spennende, nye låter og nytt engasjement. Vi bruker ingen datamaskiner under innspillingen, bare gammeldags, analog tape. Litt som en hyllest til Beatles og de andre gamle heltene vår, forteller Kirkemyr.

Antikvariatet i mai

Første sjanse til å oppleve Dråpe live i Trondheim, blir imidlertid allerede 23 mai, da de spiller intimkonsert på Antikvariatet. Bandet gjør lignende konserter i Oslo, Bergen og Kristiansand.

– Vi er glade i å spille på små scener, og det blir en fin anledning til å teste ut nye låter og finne liveformen og publikum igjen før vi slipper albumet.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå