Bobby utfordrer Arve

Hva Arve Tellefsen og Svartlamon Hardkor har til felles? I alle fall at de skal opptre sammen med festivalartisten Bobby McFerrin under sommerens olavsfestdager.

- Han er en fantastisk musiker og formidler som det skal bli spennende å møte på scenen. Vi må bare finne noe som passer inn i opplegget hans. McFerrin er jo et unikum, det er ikke jeg. Så jeg må tenke skikkelig gjennom hva jeg skal bidra med. Men jeg gleder meg veldig, sier Arve til Adresseavisen.

Tellefsen møter festivalartisten på samme konsert som McFerrin ifølge programmet skal utfordre Olavsfestdagenes kammerorkester og MIN-ensemblet til lek i klassisk landskap. Dagen etter utfordrer McFerrin Svartlamon Hardkor og Trondheim Voices - to ytterpunkter i Trondheims kormiljø. Nøyaktig hva som kommer til å skje er uansett vanskelig å vite. Enkelte anslår at opptil 90 prosent av det McFerrin foretar seg på scenen, er improvisasjon basert på ekstrem musikalitet og umiddelbar respons på hva medspillere foretar seg.

McFerrin er trolig mest kjent for sin «Don't worry be happy», men den globale landeplagen representerer bare en flik av hva denne karismatiske vokalimprovisatøren, klassisk skolerte musikeren og dirigenten står for. Allerede på åpningskvelden av Olavsfestdagene skal han ha en solokonsert fra podiet i «tårnfoten», midt under hovedtårnet i Nidarosdomen. McFerrin kan synge flerstemt med seg selv, og involverer gjerne publikum i sin musisering. Mye tyder på at arrangørene har en plan om «tilfeldigvis» å ha et knippe vakre, gregorianske kvinnestemmer blant publikum, og se hvordan McFerrin takler det.