Astrid Smeplass opplever stor medvind om dagen. Foruten å ha bidratt på Sam Mendes-singelen «Air», som toppet Billboard lista i USA, er hun aktuell med «2 AM (Remixes)», en EP som inneholder remikser av den populære singelen «2 AM».

- Stemme og karakter

Trønderduoen Loveless, som består av Filip Kollsete og Eirik Tillerli, er noen av artistene som har satt sitt preg på den populære singelen, og Kollsete forteller at det var gøy å jobbe med en remiks av låta:

- Da vi ble spurt om å gjøre en remiks, tenkte vi begge at det var en låt vi har likt. Den er blitt spilt mye på radio og man har fått et forhold til låta om man vil eller ikke. Astrid er en kul artist og det er en kul låt, så vi ønsket å prøve oss og se hvordan det ble.

- Hva gjør «2 AM» spesiell?

- Astrid, svarer Tillerli momentant.

- Hun har en sterk karakter i stemmen sin. Det er hennes stemme og karakter som først og fremst er grunnen til at jeg liker låta.

Store muligheter

Loveless mener Astrid har store muligheter til å få en internasjonal karriere.

- Alt er tilrettelagt for at det kan funke. Hvis man gjør det riktig med henne og hun har flere sterke låter, noe jeg er ganske sikker på, så tror jeg ikke det skal være noe problem med den «boosten» hun allerede har fått. Folk er veldig interessert i nordmenn om dagen, særlig i USA, og jeg tror absolutt hun har potensial. Det ligger i tiden at hun skal klare det, sier Kollsete.

Travel duo

Selv er guttene travelt opptatt med Loveless om dagen. Duoen har fått god oppmerksomhet for singelen «They Don’t Know» med Varren Wade, som blant annet har mange tusen avspillinger på Spotify og er listet på NRK P3. Nå jobber de Oslo-baserte trønderne mot singelslipp i Europa, og arbeider allerede med sin neste singel. Samtidig har de fortsatt å gjøre remikser, og har blant annet gjort nye vrier på kjente låter fra artister som Christina Aguilera og Whitney Houston. For Loveless var det viktig å sette sitt særpreg på «2 AM».

- Vi ønsket å gjøre den så forskjellig som mulig fra originalen, forteller Kollsete.

- Vi fulgte ikke det originale vokalsporet på låta, og tullet en del med vokalen til Astrid. Vi satt en stund med låta før det løsnet, men da det skjedde, gikk det bra. Det var viktig å få et Loveless-preg på den, fortsetter han.

Fungerer i klubben

For Loveless er det viktig å få frem følelser i klubbmusikken de lager, og det er følelsen de får når de arbeider med ulike lydbilder som avgjør om de går for låta eller ikke. Dette er også noe de håper publikum vil kjenne igjen.

- Fungerer «2 AM» bedre i klubben med deres remiks?

- Det gjør den absolutt, det er en av de låtene vi har fått best feedback på når vi har gjort liveshows, sier Kollsete.

- Hva synes du om de andre remiksene?

- Jeg har kun hørt Matoma-remiksen og den er fin - det er jo Matoma! Jeg har tenkt å sjekke ut de andre. Det er ofte interessant å høre forskjellige tolkninger av samme låt. Det er kult når ingen er helt like.

- Er Astrid en artist dere kunne tenkt dere å jobbe mer med i fremtiden?

- Absolutt! Hun er fortsatt ung og har en lang karriere foran seg, klart det hadde vært moro å samarbeide igjen!

Trøndermøte: Filip Kollsete (t.v.) og Eirik Tillerli i den trønderske duoen Loveless har remikset Astrid S-singelen «2 AM». Alt ligger til rette for at Astrid skal slå gjennom internasjonalt, mener duoen, som selv har en stigende stjerne i utlandet. Foto: KRISTIN SVORTE