Trønder-jente får drømmerolle

Rett fra teaterskole til hovedrolle i rockemusikal: Mari Haugen Smistad er klar for Karlstad.

Saken oppdateres.

Tyske tenåringer med sexangst er tema for den mest oppsiktsvekkende musikalen på mange år. «Spring Awakening» av Duncan Sheik og Steven Sater har siden premieren på Broadway i 2006, rasket med seg det meste som finnes av prestisjetunge priser. Den gjorde rent bord under fjorårets utdeling av Tony-prisene, som er teaterverdenens svar på Oscar. Hele åtte priser ble det, bl.a. for beste originale musikk og beste musikal.

Europapremiere

Värmlandsoperan i Karlstad var først ut i Europa med å snappe til seg rettighetene. Nå blir det premiere der 30. august i år, med Mari Haugen Smistad i en av hovedrollene - som Wendla.

- Nettopp uteksaminert fra Teaterhögskolan i Göteborg, og rett inn i en hovedrolle. Litt av en debut for en ung skuespiller?

- Etter skolen handlet det først og fremst om å få en jobb. Så blir jeg faktisk headhuntet til denne musikalen, og får drømmerollen ved første forsøk Ikke rart at jeg er meget takknemlig for å få denne muligheten.

- Hvordan er din rolleskikkelse?

- Wendla er veldig ung og har tro på det gode i menneskene. Hun hjelper de fattige i samfunnet og bidrar med sitt til familien. Men hun er såpass naiv at hun ikke skjønner hvordan barn blir til. Nå har hun kommet til et punkt hvor hun forstår at storken ikke kommer flygende med babyer.

- Stykket er ganske spesielt i sitt uttrykk, det første man tenker på er Bertold Brecht. Ser du noen likhetstrekk?

- Så absolutt! Karakterene går ut av handlingen og kommenterer det som nettopp har skjedd på scenen. I en annen lyssetting slik at publikum får inntrykk av at man er på en rockekonsert.

Drømmer om TT

- Du er både danser, skuespiller og sanger - en beinhard kombinasjon?

- En nødvendig kombinasjon for meg. For min del er det mest skuespillerdelen jeg ønsker å jobbe med.

Mari er ikke helt uten sceneerfaring: Som St. Bernhardshunden Nana, gutten Fjong - og ikke minst Tigerlilje i Det Norske Teatrets versjon av «Peter Pan» i fjor høst, satte hun sitt preg på forestillingen. Selv om «Drømmerollen» på NRK1 glapp, er hun ikke bitter for det - det blir heller «Singin' in the Rain» i Trondheims gater for tiden - slik slusene åpnes akkurat nå.

Kanskje kan det bli «Spring Awakening» i Prinsens gate en gang?

- Det er jo drømmen det. Å komme hjem til Trondheim og Trøndelag Teater!

Vil du oppleve Mari i Karlstad i høst, kan du lese mer på VARMLANDSOPERAN


 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå