Åge og Sambandet skal holde 27 konserter i sommer. To av dem blir helt spesielle, når de spiller sammen med Trondheim Symfoniorkester (TSO) i Stjørdals nye kulturhus 30. september og i Namsoshallen 2. oktober.

På det aller meste av turneen har de dessuten med seg tre blåsere som gir Åges gamle og nye låter en ny dimensjon. Saksofonist Kåre Kolve har laget nye arrangementer av mange av låtene i tett samarbeid med opphavsmannen.

Sover ikke i timen

– Jeg vil gjerne vise publikum at vi ikke sover i timen. Vi vil gjerne gjøre noe nytt på hver turné. Vi har spilt med Kringkastingsorkesteret tidligere, og vi har gjort konserter sammen med TSO. Slike samarbeid får oss til å skjerpe oss, sier Åge Aleksandersen til Adresseavisen.

Under møtet med pressen i går spilte han tre sanger som blir med på turneen; den nye «Høstsang», den gode, gamle «Norge, mitt Norge» og den nye «24.12».

Avslutter på Kolstad

– Mange av de gamle sangene står også på repertoaret, men vi må fornye oss og vise publikum at vi bryr oss om dem. Vi kan ikke bare gjenta det samme fra år til år, sier Åge Aleksandersen.

Sommerens turné starter på Rjukan 12. juni og blir avsluttet på Kolstad 3. oktober. 15. august opptrer de på Sverresborg. Det er allerede solgt 7000 billetter til den konserten, der Ian Hunter og Rita Eriksen er gjesteartister. Alt tyder på at den snart blir utsolgt.