Elektronikabandet The Prodigy tar en tur tilbake til Teltet i Høyskoledalen, på folkemunne kalt «Dødens dal», under årets utgave av studentfestivalen Uka.

Bandet vil stå på scenen 7. oktober, 18 år etter de headlinet festivalen. Den gang var de også i Høyskoledalen.

- Jeg synes det er veldig stas å få dette legendariske bandet tilbake til Uka nesten 20 år etter at de var her sist. De er et stabilt og populært band som leverer kvalitet på alle sine album. Det er imponerende hvordan de klarer å alltid fornye seg og være aktuelle. De er dessuten kjent for å ha et forrykende liveshow, så det blir veldig spennende å se dem i Dødens Dal, sier Uke-sjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen i en pressemelding.

Tre store hit

Bandet er blant annet kjent for hitene «Smack My Bitch Up», «Firestarter», «Out Of Space» og «Voodoo People». Alle disse tre låtene nådde førsteplassen på hitlistene i Norge.

Bandet ble etablert i 1990 i Essex i Storbritannia og de har siden den gang turnert over hele verden og solgt over 25 millioner plater. De er kjent for å eksperimentere, og har vært innom alt fra rave og hardcore techno til alternativ rock og big beat.

Nytt album

De har gått inn i historiebøkene som en pioner innen elektronika, og siden oppstarten har mange prøvd å følge i deres musikalske fotspor. Bandet består i dag av Liam Howlett, Keith Flint og Maxim Reality.

I 2015 er de tilbake på veien med et splitter nytt album «The Day Is My Enemy».