Øystein Dolmen er på plass i Oslo lørdag, sammen med Bertine Zetlitz, Rita Eriksen, Sondre Lerche og en rekke andre artister.

Under Miniøya, et forspill til Øyafestivalen i august, blir Knutsen og Ludvigsen hyllet med nye versjoner av duoens beste sanger. Bandet Ila Auto spiller, og spennvidden på artistene er stor.

En del av kulturarven

I tillegg til de nevnte, opptrer også Samsaya, Egil Hegerberg, Erlend Ropstad og flere andre.

«Det småabsurde, skjeve universet til de to karene i tunnelen har gjennom låter som «Grevling i taket», «Hallo! Hallo!», «Dum og Deilig», «Kanskje kommer kongen», «Eg ve te Bergen» og «Ku i tunnelen» blitt en viktig del av den norske kulturarven. Det magiske med disse låtene er at de er like populære om man er fire eller 47 år», skriver Miniøya i en pressemelding.

Hylles på Festningen

45 år etter at Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen startet samarbeidet, er duoen minst like populær som før - også blant dem som er langt over 47.

De to og sangene deres blir også hyllet under Juba Juba-festivalen på Festningen i Trondheim neste helg. Svartlamoen Hardkor og en rekke gjestevokalister vil søndag 7. juni lage nye versjoner av klassikerne deres under ledelse av fylkeskunstner og musiker Truls Lorentzen. Juba Juba-festivalen er et familiearrangement over to dager og blir arrangert for første gang i år.