- Først hadde jeg faktisk ikke lyst

Astrid Smeplass vurderte å takke nei til å synge på albumet som toppet Billboard-lista.

Rennebyggen Astrid Smeplass' karriere har tatt av det siste året.  Foto: astrid s Instagram

Saken oppdateres.

18 år gamle Astrid Smeplass er i ferd med å få en internasjonal karriere, og hun har fått god drahjelp av den kanadiske artisten Sam Mendes (16). I april gikk hans debutalbum «Handwritten» til topps på amerikanske Billboard. Smeplass fikk æren av å bidra på duetten «Air».

- Ekstremt heldig

Men samarbeidet var ikke en selvfølge ifølge 18-åringen. Det var et tilfeldig studiobesøk i USA som åpnet dørene. Da ble hun tilbudt å synge på den unge artistens debutalbum, som den eneste gjesteartisten.

- Først hadde jeg faktisk ikke lyst, for jeg hadde ikke hørt så mye om ham. Nå er jeg selvsagt veldig glad for at jeg takket ja, sier hun til Dagbladet.

Følg Adresseavisen på Instagram

Ifølge avisa er Smeplass den første norske soloartisten som synger på et Billboard-toppende album siden Sissel Kyrkjebø i 1997. Artisten selv tar det hele med ro, selv om norske medier har vært veldig opptatt av bragden.

- Jeg skjønner at folk synes det er stort at ei norsk jente er øverst på Billboard-lista, men det er jo hans låter og hans album, Jeg var jo bare i studio og spilte inn en vokal. Men så klart - det var veldig gøy. Jeg er ekstremt heldig, sier hun videre til Dagbladet.

LES MER: - Det ligger i tiden at hun skal klare det

Instagram-stjerne

I intervjuet forteller hun også at kjendistilværelsen kan være tøff.

- Noen ganger savner jeg å bare være en vanlig 18-åring hjemme på bygda. Jeg skulle ønske jeg fikk begge deler. Det går ikke, sier hun ærlig.

Lik adressa.no på Facebook

Hun er blitt intervjuet av magasinet Nylon, som har en million følgere på Twitter – ikke minst har hun selv blitt noe av en stjerne på sosiale medier, fulgt av nesten 116 000 på Instagram og drøyt 20 000 på Twitter.

Hun forteller til Dagbladet at hun er bevisst på hva hun legger ut.

- Det er mye kroppsfokus i bransjen, men også i samfunnet generelt. Det er opp til hver enkelt å kjenne på det hysteriet. Selv klarer jeg meg helt fint, sier hun.

LES OGSÅ: Fotballjenta som kan erobre verden

Vil erobre verden

Nå er det musikkarrieren som går foran det aller meste i livet til 18-åringen som kaller seg Astrid S. Hun har utsatt skolegangen på fotballinja ved Orkdal videregående skole for å satse på musikk i Oslo, men reiser så ofte hun kan til familie og kjæreste som fortsatt bor i Rennebu.

- Innen fem år skal jeg ikke bare gjøre det bra som artist i Skandinavia. Jeg skal gjøre det bra som artist i hele verden. sier hun.

Følg Adresseavisen på Twitter

Astrid Smeplass fra Rennebu – som nå har tatt artistnavnet Astrid S. – er blitt lagt merke til i USA. Hun gjør også suksess på sosiale medier, og på sin Instagram-konto deler hun dagens antrekk med sine følgere.  
        
            (Foto: astrid s instagram)

Astrid Smeplass fra Rennebu – som nå har tatt artistnavnet Astrid S. – er blitt lagt merke til i USA. Hun gjør også suksess på sosiale medier, og på sin Instagram-konto deler hun dagens antrekk med sine følgere.   Foto: astrid s instagram

Hør Astrid Smeplass sin versjon av RBK-sangen.

På forsiden nå