Over 22 000 delinger og 60 000 likes på Facebook gjør at Åges hjertesukk om Trondheim i regn og verdenssituasjonen, som ble publisert søndag, nå har nådd to millioner lesere.

«Må nok innrømme at dette tok av på en måte som virkelig overrasket meg. Det har vært så flott og spennende å følge med på alle kommentarer. Her har det vært mange direkte til meg. Dere imellom har det vært diskusjoner, meningsutvekslinger om så mangt. Religion, politikk, osv. Det som har preget dette er saklighet og fravær av skjellsord», skriver artisten i en ny statusoppdatering på sin populære Facebook-side.

Setter egen agenda

Aleksandersen ønsker ikke å uttale seg om Hans Rotmo-saken som har preget nyhetsbildet denne helgen og uka. Han mener teksten på Facebook sier det som skal sies.

Statsviter Svein Tore Marthinsen har skrevet boken «Sosial kommunikasjon» sammen med Cecilie Staude. Han mener at når så mange har delt og likt innlegget, har Åge åpenbart truffet med noe.

– Det er en del saker som når bredt ut når en treffer viralt. Når man kommuniserer på en måte som gjør at folk får lyst til å dele med andre, kan man nå bredt ut. I dette tilfellet gir det Åge stor påvirkningskraft gjennom hans egen Facebook-side. Han kan sette sin egen agenda, i stedet for å vente på at en journalist skal ta kontakt. Det er mektig ytringsfrihetsinstrument som utspiller seg, sa Svein Tore Marthinsen til adressa.no tirsdag denne uken.

Nå henger han «Fendergittar`n på skuldra»

Den folkekjære artisten takker for mange interessante – og anstendige innlegg. «Jeg vil tro at over 95 % av alle innlegg har vært holdt i en god tone selv om mange av dere har vært uenige i div tema. Dere viser vei på en måte som rører og gir meg en god grunn til å takke dere alle», skriver 66-åringen, og legger til at noen få av innleggene har vært rabiate og ekle, direkte rettet mot han.

«Disse forsvinner "SNIPP" søpla..», forteller han, og avslutter innlegget med sommerplanen for han og musikerne i Sambandet:

«Ps. Nå henger jeg Fendergittar`n på skuldra og kommer på besøk..».