NRK P3-nyheter dobler staben og inntar tv-ruta

P3-nyheter utvider åpningstiden og leverer mer innhold på flere plattformer.

P3-nyheter har frem til nå hatt tre ansatte, men fra høsten av dobles bemanningen til seks stillinger. Regionredaktør Sigrid Gjellan (f.v.), Even Nielsen, Ingvild Sættem Beltesbrekke og redaksjonssjef Erik Skarrud.  Foto: Jon-Annar Fordal

Saken oppdateres.

Helt siden 1996 har NRK P3-nyheter jobbet med å skreddersy nyheter for ungdom. Først på radio, etter hvert også i sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.

Redaksjonen på Tyholt i Trondheim har frem til nå vært tre ansatte, men fra høsten av dobles bemanningen til seks stillinger.

- Med disse stillingene vil P3-nyheter kunne begynne å lage tv-nyheter og tilby enda mer i radio og sosiale medier, sier Sigrid Gjellan, regionredaktør i NRK Trøndelag.

LES OGSÅ: Skjebnedag for NRK-ansatte

Tok i bruk Snapchat

I dag har P3-nyheter sendinger hver halve time gjennom dagen. I tillegg er de allerede svært aktive på sosiale medier. Nylig tok redaksjonen også i bruk Snapchat som nyhetsverktøy.

- De er utviklingsorienterte, lekne og verdensledende i å ta i bruk nye verktøy og plattformer for å nå målgruppa med nyhetsinnhold. At de har klart å ta i bruk nyhetsutvikling på Snapchat og gjort det til en suksess er et bevis på det. Jeg er veldig stolt av dem, sier Gjellan.

LES OGSÅ: Sju radiopriser til NRK Tyholt

Med flere i redaksjonen vil P3-nyheter være aktive gjennom en større del av døgnet. De skal i tillegg lage korte nyhetsoppdateringer til NRK3. Hvilken form disse nyhetene skal ha, er ennå for tidlig å si, sier Gjellan.

- Dette viser at det lønner seg å jobbe hardt. Vi har villet mye i lang tid, forsøkt og funnet nye veier. Da er det kjempemoro at vi nå får utvide og fortsette i enda større skala, sier Even Nielsen i P3-nyheter i en pressemelding.

Klart før valget

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen er glad for å kunne gi P3-nyhetene større ressurser.

- Denne redaksjonen har turt å gå nye veier og vært veldig nytenkende. De har etablert en egen nyhetsplattform for unge både på radio og sosiale medier. Nå får de anledning til å ta spranget også til TV og NRK3. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Gynnild-Johnsen i pressemeldingen.

Sigrid Gjellan håper de nye stillingene vil være besatt i løpet av høsten.

- Nå skal vi begynne en rekrutteringsprosess, og så kommer de tre på plass så fort det lar seg gjøre. Jeg håper de kan være plass i løpet av høsten slik at vi kan bidra mer med nyheter for unge opp mot valget.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå