1. Scenen som er satt opp på Sverresborg arena er den største Trondheim lyd kan bygge. For å få en større scene må utstyr hentes fra utlandet.

2. Trondheim lyd har splitter nye høyttalere som visstnok skal koste like mye som en enebolig i et av Trondheims bedre strøk. Høyttalerne er tilpasset det noe bratte publikumsområdet på Sverresborg. De sender lyden oppover i stedet for rett frem. I tillegg er det to basselementer foran og ett basselement på baksiden på høyttalerne, som skal sørge for at musikken ikke plager naboene.

3. Det er egentlig en overraskelse, men alle publikummere passerer et historisk musikktablå på vei inn til konserten. Der vil det blant annet stå veteranbiler og bunadskledde folk som serverer et stykke Trondheimshistorie, med musikken i fokus.

Les også: - Det kiler i magen hver gang (Krever innlogging)

Les også: Ingen ledig seng i byen

4. Mark Knopfler har fem lastebiler og tre busser med utstyr og folk. Artisten ankommer Trondheim fredag ettermiddag, men bussene hans kom onsdag kveld. Sjåførene feiret ankomsten med et par øl.

5. Sauene på Sverresborg liker musikk, og ble ikke skremt da høyttaleranlegget ble testet onsdag. De fortsatte å spise og virket forventningsfulle. De slipper å kjøpe billetter og har muligens den beste utsikten mot scenen.

6. Publikummerne legger igjen rundt 1200 kroner hver i byen - utenom penger som brukes på konsert. Beløpet inkluderer hotell, mat, shopping og annet. Det er mange tilreisende som kommer til Trondheim for å oppleve Mark Knopfler og Roxette.

7. Marius Bang Schanche er en mandelpotet. Han er en av den som har tilbragt flest timer på Sverresborg arena når de først kom i gang med jobben på området.

Mini-intervju med produsent Bang Schanche:

- Hvor mange timer har du tilbrakt her på Sverresborg?

- Vanskelig å si. Når det står på er det hele tiden. Fra tidlig til sent.

- Hva innebærer jobben din?

- Jeg er en slags mandelpotet. Jeg syr sammen alle trådene og får de til å bli et fint teppe til slutt, som vi gir bort til publikum.

- Hvordan ser teppet ut så langt?

- Vi har noen masker å ordne fortsatt. Noen er litt løse, og noen er litt for harde.

- Dere har nye høyttalere. Spent på dem?

- De spiller fryktelig bra. Vi prøvde dem for første gang i går. Da var det julestemning i bakken her.

- Hva gjør du under konsertene?

- Da funker forhåpentligvis alt, så da går jeg bare rundt og sjekker at alt er i orden.

- Søndag da?

- Da rydder jeg, rigger ned, peker, roper og tar telefoner.

- Ser det bra ut før konserthelga, da?

- Veldig bra. Det blir konge. Og så blir det enda bedre neste gang, for dette er første gangen og vi kommer til å lære mye av denne helga.

8. 50 personer er satt til å bære utstyret til Mark Knopler av scenen. Det er mellom 30 og 50 mennesker som til enhver tid jobber med utstyret på scenen.

9. 80 vakter patruljerer i området. Både inne på området og utenfor. Arrangørene mener det er viktig at det er vakter som sørger for at naboene ikke blir forstyrret.

10. 8-10 shuttlebusser er hyret inn for å frakte publikum til og fra Sverresborg arena.

11. Bussturen til byen etter konserten er gratis.

12. 200 taxier skal være til disposisjon i helga. Det blir satt opp en egen taxiholdeplass utenfor Sverresborg museum.

13. Arrangørene har satt opp toalett både inne på og utenfor konsertområdet. Slik skal de forhindre at publikum tisser i naboenes hager før og etter konsertene.

Kilder:

Kristian Digre, Trondheim Conserts.

Torunn Herje, direktør ved Sverresborg, Trøndelag folkemuseum.