Rune Lem i selskapet Live Nation har i en årrekke vært landets mest sentrale figur i konsertarrangør-sammenheng.

Blant de store navnene som i Live Nation-regi skal opptre i Oslo, Bergen eller Stavanger de kommende månedene er Paul McCartney, One Direction, Sting, Elton John, AC/DC og Bob Dylan.

Springsteen og Madonna

Tidligere har Lem vært sentral når Rolling Stones, Madonna, Metallica og Bruce Springsteen har gjestet Norge. Han er også den som står bak Knopfler og Roxettes konserter i Norge denne sommeren.

I formiddag hadde han tatt turen til Granåsen sammen med Stein Vanebo og Kristian Digre, som står i bresjen for helgas konserter med Mark Knopfler og Roxette på Sverresborg.

LES ANMELDELSE: Fin fest med kalde fingre (PLUSS)

Der sjekket de forholdene for mulige gigantkonserter med verdens største artister.

Selv om Sverresborg egnet seg godt som arena for Knopfler fredag, trengs det større plass om artister av et større format skal komme til Trondheim.

Hemmelighetsfulle

Trioen var ikke veldig snakkesalige da Adresseavisen fant dem i Granåsen lørdag formiddag, men Lem bekrefter at de ser på mulighetene for å arrangere konserter i VM-anlegget fra 1997.

- Det er ikke mange plasser i Norge som kan romme så mange folk som på Valle Hovin, men her er det det, sier Rune Lem til Adresseavisen.

Valle Hovin rommer 40 000 tilskuere under konserter. På Sverresborg fredag var det 10 000 tilskuere, noe som er foreløpig maksimal kapasitet for anlegget.

Taus Vanebo

Om Granåsen blir valgt og artister som Rolling Stolens, Springsteen eller McCartney kommer til byen, ser Lem for seg at scenen skal stå foran skiskytterblinkene. Trioen konstaterte at grunnforholdene i området er gode, og at det dermed skal gå greit å bygge scene.

Stein Vanebo er taus om rekogniseringen i VM-anlegget.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier han.

De siste årene har Rolling Stones vært sterkt ønsket til Trondheim, men ingen har til nå lyktes med å hente rockeveteranene. Dersom Granåsen blir funnet god nok, kan både Stones-konsert og flere andre artister i toppklassen bli en realitet i Trondheim.