I et feskt intervju med Flatangernytt.no tar Julie Dahle Aagård et kraftig oppgjør med Hans Rotmo, og hun gir sin fulle støtte til verdalingen Fatima Almanea, som tok til motmæle mot Rotmos uttalelser i Trønder-Avisa.

Juleturné uten «Vårres jul»

Julie har, ifølge Flatangernytt.no, alltid hatt Hans Rotmos «Vårres jul» på repertoaret når hun har vært på juleturné.

Hun har spilt den inn på ei juleplate sammen med Ole Edvard Antonsen. Planen var at sangen også skulle være med på en stor juleturné for Telenor, der Julie skal være solist.

Men etter intervjuet med Hans Rotmo i Trønder-Avisa, der han kom med kraftige uttalelser om innvandring og muslimer, og hvor han blant annet kalte muslimer en miljøforurensning i Europa, samt uttalesene til Adresseavisen der han sa at flyktninger svikter sine landsmenn ved å flykte, ble Julie Dahle Aagård forbanna.

At han senere har angret på uttalelsen om miljøforurensning, men står for det andre han har uttalt, har ikke fått Julie til å endre syn.

Lopper og lus

Hun viser til sangen fra Rotmo fra i fjor, der han omtalte asylsøkere som lopper og lus.

Julie trodde ikke han kunne mene det han skrev i den sangen, og trodde han ville skape debatt. Men så kom de nye uttalelsene, og da var begeret fullt.

– Jeg ble så skuffet, jeg var faktisk på gråten, sier Julie til Flatangernytt.no.

Etter Rotmos uttalelser skrev artisten til sjefene i Telenor og kapellmester Kjetil Bjerkestrand, og sa at vi på grunn av uttalelsene fra Rotmo, må fjerne «Vårres jul» fra lista.

Artisten ga nylig ut sitt andre album «Lauvet», hvor hun synger på trøndersk. Siste helg var hun hjemme i Flatanger og holdt to konserter for fulle hus.