– Det er litt tomt nå, men positivt tomt, sier konsertarrangør Stein Vanebo.

LES PÅ PLUSS: MS ingen hindring for rockeboss Stein Vanebo

Søndag formiddag har konsertarrangøren allerede rukket et møte med Live Nation og diskuterte hvilke artister de kan invitere til Sverresborg arena i 2016 og 2017. Den samtalen hadde ikke funnet sted om ikke Mark Knopfler og Roxette spilte seg til suksess i Trondheim i helga.

Se de to første låtene fra Mark Knopfler-konserten

– Det har ikke vært noe brannslukking i det hele tatt. Vi har fått gode skussmål fra skjenkekontroll, politiet, og publikum var veldig fornøyde. Det både hørte og så vi, sier Vanebo, som forteller at alt er på stell også økonomisk.

– Når vi jobber med internasjonale artister så er regnskapet på plass før de går av scenen. Det har gått fint og vi er fornøyde, det er det jeg kan si, sier Vanebo.

LES ANMELDELSEN: Klassefest på museet

Se utdrag fra to av Roxettes låter på Sverresborg arena

Busskø og ølkø

Arrangørene måtte gjøre noen justeringer fra fredag til lørdag. Det var antydning til kaos utenfor området etter Knopfler-konserten. Folk på tur hjem sperret veien for både shuttlebussene som var innleid og taxiene. Lørdag ble imidlertid holdeplassene flyttet, og alt fungerte ifølge Vanebo mye bedre.

– Det er alltid slik at vi oppdager småting underveis når vi gjør noe for første gang. Men vi løste det.

Dermed minket buss- og taxikøene lørdag kveld, men barkøene ble imidlertid lengre denne kvelden. En periode måtte folk vente i en halv time på å kjøpe seg en forfriskning.

– At køen ble lengre under Roxette-konserten har vel med type musikk og været å gjøre. Men det er umulig å unngå kø når 10 000 mennesker er samlet på ett sted. Dessuten kan man på denne arenaen se scenen fra barkøen, så ingen mistet noe av konserten, sier Vanebo.

LES ANMELDELSE: Fin fest med kalde fingre (PLUSS)

– Imponert og rørt

Om artistenes prestasjon sier arrangøren dette:

– Knopfler var stødig som fjell. At en gitarist spiller så mye og så lenge i åtte grader er en kraftprestasjon. Og til tross for at Marie i Roxette har vært syk, synes jeg hun sang seg opp i løpet av konserten. Jeg var imponert og rørt over det hun leverte. Jeg har aldri vært på en konsert med så mye allsang. 10 000 mennesker støttet opp om Marie og sang med. Det er jeg skikkelig stolt over, og det satte hun stor pris på, sier Vanebo.

Han glemmer ikke trøndernes eget band, Stage Dolls, heller.

– De fikk alle til å hoppe opp og ned å synge med. Det var veldig gøy. Det var mange tilreisende blant publikum fra andre steder i Norge og utlandet, men i helga var alle blide trøndere, sier Vanebo.

Han legger til at all oppmerksomheten konserthelga har fått, har hatt stor innvirkning på billettsalget til de neste konsertene på Sverresborg arena.

– Utpå dagen torsdag gikk billettsalget til Highasakite, Røyksopp og Åge Aleksandersen i været. Det går sakte, men sikkert mot utsolgt.

Intim konsertarena

Stage Dolls varmet opp før Roxette lørdag kveld, og frontfigur Torstein Flakne ble positivt overrasket over den nye arenaen i Trondheim.

– Det var fantastisk. Jeg hadde ikke regnet med at det skulle bli så bra. Det var en helt utrolig stemning. Intimt, faktisk, selv om det var 10 000 mennesker her, sier Flakne.

Ole Dalen, mest kjent som arrangør av julekonserter, er også strålende fornøyd med Trondheim sin nye storscene.

– Her er alle vinnere. Dette er veldig bra for Trondheim som by, veldig bra for publikum og veldig bra for artistene, sier Dalen som gjerne kommer tilbake til Sverresborg.

– Alle artistene som skal spille her i sommer er verdt å få med seg. At museet ville bli med på dette var kjempebra, dette er rett og slett en solskinnshistorie, smiler Dalen.