- Det er jo vinter, jo!

En frossen Astrid S gjorde stor lykke med gratiskonsert på hjemmebane.

To stjerner: Astrid S og Sissel Kyrkjebø er de to eneste norske kvinnene som har toppet Billboard-lista. Her er de to stjernene foreviget av lokalavisa Opdalingen under Rennebumartnan i 2007, lenge før den yngste hadde fått fart på karrieren. 

Saken oppdateres.

I kveld spilte Astrid Smeplass, med artistnavnet Astrid S, gratiskonsert i hjembygda Rennebu.

Popkometen sa i et intervju med Adresseavisen i mars at hun ønsket å spille for sambygdingene for å gi noe tilbake for all støtten, og nå var kvelden kommet.

- Været er det eneste som irriterer meg i kveld. Det er sykt kaldt her nå, bare ni grader. Det er jo vinter, jo! Men det blir artig læll, sa en blid Astrid til Adressa.no før konsertstart.

LES OGSÅ: Vil ikke bli sammenlignet med Rihanna

LES OGSÅ: Fotballjenta som kan erobre verden

Gratis en forutsetning

Konserten foregikk på torget i Rennebu, og var gratis for alle som ville høre på.

- Det er en selvfølge. Det måtte bli gratiskonsert, ellers hadde jeg ikke gjort det, sier 18-åringen. Hun forteller at hun er ganske nervøs, mest på grunn av at hun skulle spille så mange nye låter.

- Jeg kom hit først i helga, og har bare fått tid til én øving med gitaristen min. Men rennbyggen har sett meg både på mitt beste og mitt verste, så de tåler nok det meste. Jeg tror det blir veldig jovialt og avslappa!

LES OGSÅ: Astrid topper Billboard-lista

Astrid S slo gjennom som 16 år gammel «Idol»-deltaker, men karrieren har særlig skutt fart etter at hun skiftet stil til et mer elektronisk og moderne lydbilde på singelen «2AM» i fjor høst. Av Spotify ble hun utnevnt til et av navnene å se opp for i 2015, og under Bylarm i mars var hun fritt vilt blant presse og bransjefolk som ville jobbe med henne. I april gikk Sam Mendes' debutalbum til topps på Billboard-lista i USA, et album som inneholder duetten «Air» med Astrid S.

Nytt og organisk

Omlag 500 sambygdinger sørget for et fullsatt torg, der de fikk se en 45 minutter lang konsert. Mesteparten av konserten var akustisk, men med «medbrakt» lyd på et par låter.

- Jeg har skrevet veldig mange sanger, og til denne konserten har jeg plukket ut de mest organiske - så får jeg heller spare de mer elektroniske til andre konserter med fullt band. Heldigvis er det en hel konsert også, og ikke bare en låt eller to. Jeg trenger et par låter for å komme i varmen, så går det så det suser!

Hun vet foreløpig ikke om de nye sangene hun fremfører i kveld noen gang blir gitt ut.

- Men jeg er stolt av dem likevel!

Singel i august

Konserten er en del av midtsommerfesten i Rennebu, og blir dermed rammet inn av en rekke andre arrangementer. Scenen er den samme som da hun i sin tid sto som sjenert småstjerne og sjarmerte publikum med sin egen versjon av «Mamma Mia», og på siste låt ble scenen invadert av barn.

De siste månedene har hun tilbrakt i Oslo og Stockholm, der hun skriver låter og jobber med en rekke andre låtskrivere og produsenter.

- Når kan vi vente neste singel fra deg?

- Antagelig i august, men vi får se, ingenting er spikret, hevder Astrid S, som 15. juli kommer til Trondheim som en del av VG-lista-showet på Torvet.

- Og da håper jeg på bedre vær!

Takket for støtten:  Astrid S takket for støtten fra hjembygda med å holde gratiskonsert 500 fans på torget i Rennebu tirsdag kveld. 

Takket for støtten: Astrid S takket for støtten fra hjembygda med å holde gratiskonsert 500 fans på torget i Rennebu tirsdag kveld. 

Populær:  Under siste låt ble scenen stormet av unge fans, og Astrid S tok sceneinvasjonen på strak arm. 

Populær: Under siste låt ble scenen stormet av unge fans, og Astrid S tok sceneinvasjonen på strak arm. 

På forsiden nå