Gøy på Høylandet

Bygdemoro, redesign og frynseprogram er ingredienser i årets revyfestival.

Sportsbonde og lokalkjendis Hilde Kyllo er frontfigur for revyfestivalen, og har også koreografert en egen festivaldans. 

Saken oppdateres.

- Det måtte bli "Gøy på landet", sier festivalsjef Anita Østby om årets festivaltema.

For 16. gang arrangeres Norsk Revyfestival på Høylandet, og i år satses det sterkt på å løfte frem tradisjonelle aktiviteter og gamle skikker fra bygda. Hensikten er å bevare lokal dialekt, og i tillegg til NM i revy blir det blant annet melkespannhiving, hesteskokasting og bygdefest med Staut. Sportsbonde og lokalkjendis Hilde Kyllo er festivalens ansikt utad, og fronter moroa ikledd grønn Felleskjøpet-kjole og sjokkrosa stiletthæler.

- Vi utnytter henne grovt! Hilde er kjent i Namdalen gjennom deltakelsen i "Jakten på Kjærligheten" på TV 2, og er i tillegg både et yndig vesen og et godt forbilde, skryter festivalsjefen.

Redesign av fjøsdress

I år har også publikum og deltakere blitt utfordret til å skape nye kleskreasjoner til festivalopptoget, med utgangspunkt i den ikoniske grønne kjeledressen fra Felleskjøpet.

-  Vi ser for oss både korte kjoler og paljetter, og vet at en fjøsdress-kjole har blitt brukt til brudekjole i Lierne, ler Østby. Festivalsjefen beroliger også med at såkalt toillingtørkle fremdeles hører med til bekledningen under festivalen.

- Vi er på landet. Her får du ikke kaffe latte noe sted, bare kokakaffe, informerer hun.

Vil bli Norges viktigste

I år har revyfestivalen også hatt et samarbeid med Fringefestivalen i Edinburgh, verdens største festival for scenekunst.

- Selv om vi er stolte av å være fra bygda, ønsker vi også å være litt internasjonale. "Fringe" betyr jo frynse, så vi har opprettet et eget frynseprogram under revyfestivalen, forteller Østby.

Nytt av året er "Seinkveill" med blant andre Are Sende Osen, og åpen mikrofon-konseptet "E du artig?" der folk kan melde seg på og bidra med hva de måtte ønske. Studenter fra Høyskolen i Nord-Trøndelag viser eksamensforestilling i faget revy, som for øvrig gir 30 studiepoeng. I tillegg blir det nysirkus og improteater.

- Vi har et mål om å bli Norges viktigste humorfestival, og det skal ikke bare handle om revysjangeren, sier Østby.

Revyfestivalen går av stabelen 1. - 5. juli.

Se festivalens egen forhåndsvideo her                    

På forsiden nå