Mange har allerede tatt i bruk den ferske promenaden, som har skapt en forbindelse fra Bakklandet til Nedre Elvehavn under Bakke bru. Promenaden fungerer som et alternativ til Verftsgata og Ferjemannsveien.

– Jeg ser at det er overraskende mange som bruker den, sier Roger Eriksen i Prora eiendom.

Byggherrens representant kan snart puste lettet ut etter å ha jobbet med Verftstomta siden Prora kjøpte eiendommen våren 2012. Om litt overlater han ansvaret til byggeierne KLP.

– Det er deilig å snart gi slipp på det. Man må være utholdende for å kjøre et sånt prosjekt, sier han.

Les også: Endelig tilbake

Fortsatt navnløs

Foreløpig har Eriksen bare fått positive tilbakemeldinger, både fra byggets leietakere, venner og bekjente. Selv har han ikke rukket å gå elvepromenaden eller sjekke ut noen av de nye serveringsstedene.

– Med unntak av Nyfiken på Beddingen og Den gode nabo, som har lekteren på Nidelva, er dette det eneste stedet med uteservering langs elva, forklarer han.

Kaipromenaden har foreløpig ikke fått noe navn, men Eriksen tipper den snart vil få et kallenavn på folkemunne.

– Jeg føler at det kommer til å bli litt som med Blomsterbrua. Den heter egentlig noe annet, men blir bare omtalt som Blomsterbrua.

Krav om vanntilgang

Det er kommunens rekkefølgekrav som har ført til byggingen av promenaden. Kravet innebærer at utbygger må tilrettelegge nærliggende uteområder for å få lov til å bygge. Friområdet på Brattøra med strandpromenaden fra Brattøra til Skansen, ble til som følge av et annet rekkefølgekrav der Statens vegvesen var utbygger.

– Det har ligget som et overordnet politisk ønske at hvis man gjør endringer langs Nidelva, skal man gi allmennheten tilgang til eller mulighet til å gå langs vannet, forteller Eriksen.

På grunn av reguleringer har det ikke vært mulig å ta seg noen kunstneriske friheter i utformingen av promenaden. Prora eiendom har måttet følge anvisninger fra kommunen, og den har derfor fått en standardutforming.

Parken gjenstår

Noen detaljer gjenstår før promenaden er helt ferdig. Ordentlig sikring mot elva mangler, foreløpig er det satt opp midlertidige stakittgjerder. Også varmesystem på uteserveringene skal på plass.

I tillegg gjenstår det høyteknologiske utstyret i Verftsparken, mellom Bakke bru og Adressabygget. Utstyret er det NTNU som står for, og det skal være ferdig til høsten. I parken skal det være en rekke sensorer som fanger opp bevegelse og lys. Tanken er at parken skal være en åpen arena for utprøving av nye uttrykk og digitale fortellerformer. Det skal dessuten settes opp en utendørs konsertscene, med mulighet for diverse arrangementer.

Les også: 12 ting som gjør Trondheim til en mer urban by

Store forventninger

Roger Eriksen har store forventninger til at hovedleietaker Adresseavisen benytter seg av områdets potensial, og får det til å skje ting både i og utenfor huset.

– Jeg håper at Adressa gjør sitt til at det blir et levende bygg. Trondheim skal merke at vi har fått et nytt mediehus, mener han.

Fersk promenade: Roger Eriksen i Prora eiendom har kun vært på befaring på den nye kaipromendaen utenfor Adressahuset, som har blitt et populært vandrested. Han gleder seg til å benytte seg av den som innbygger, og ikke byggherre, når han tar ferie til helga. Foto: Kristine Lindebø