Marenspillet i ny musikalsk drakt

– Det blir veldig melankolsk og vakkert, sier produsent Unni Cicilie Haugen.

Nye arrangementer: Musikalsk ansvarlig Rune Tylden og et forsterket kor under øving til årets oppsetning av Marenspillet. 

Saken oppdateres.

Etter en pause i fjor sommer, er det igjen duket for oppsetning av det historiske Marenspillet i Dolm kirke på Hitra. Spillet, også kalt «Maren dømt til døden», omhandler faktiske hendelser på 1800-tallet, som førte til at Maren Johanne Olsdotter Jektvik ble dømt til halshogging. Sommerens produksjon på Hitra er nummer elleve i rekken av oppsetninger, og bærer preg av en hel rekke endringer fra tidligere år, ikke minst på musikksiden.

Ny ouverture og duett

Marenspillets musikalske ansvarlige, Rune Tylden, er selv ny av året. Produsent Unni Cicilie Haugen forteller om flere nyskrevne musikalske arrangementer. Blant annet har spillet fått et forsterket kor og en helt ny ouverture, samt nye musikalske overganger og innspill mellom replikkene. I tillegg blir det også flere nye solistnumre.

– Tylden er erfaren, og veldig nøye. Han har gitt Marenspillet en ny musikalsk drakt, sier produsenten begeistret.

Maren, som i år gestaltes av Line Heie Hallem, skal også synge en helt ny duett med Andres, svogeren som anklager henne for giftmord på ektemannen.

Vekt på persongalleri

Manuset til spillet har også blitt kortet ned og finpusset, og årets regissør Arnstein Langåssve har bidratt til å gi enkelte karakterer i spillet større plass.

– Det er for å gi publikum bedre forståelse av personene, forklarer Haugen.

Spillets sentrale rettssaksscene er også gjort om, og totalt sett deltar også flere barn i årets oppsetning. I tillegg har scenografien gjennomgått større forandringer.

– Kirkerommet er bevart på samme måte som tidligere, men scenografien er enklere, med større vekt på persongalleri og glidende overganger mellom scenene, sier produsenten.

Melankolsk tyngde

Haugen fremhever og berømmer også Hitra frivillighetssentral, som har vært involvert på arrangørsiden. For øvrig er produsenten er sikker på at publikum vil være positive til de mange endringene i årets Marenspill.

– Årets oppsetning har en melankolsk tyngde og sårbarhet i seg, som går som en rød tråd gjennom hele forestillingen. Jeg ser for meg publikum vil komme gråtende ut etter endt forestilling, sier hun.

«Maren dømt til døden» har premiere i dag kl. 19.00 i Dolm kirke på Hitra.

På forsiden nå