Fullt hus fra første forestilling

Kultursjef Jarle Førde i Stjørdal sier kulturhuset vil stoppe kulturlekkasjen til Trondheim.
  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) får forklart hvordan han bruker kinobilletter på mobiltelefon av kinodirektør Arild Kalkvik i Trondheim kino.  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) får forklart hvordan han bruker kinobilletter på mobiltelefon av kinodirektør Arild Kalkvik i Trondheim kino.  Foto: FRANK CADAMARTERI

Christina (6 1/2), Kine og Stig Rødde var blant de mange som hadde kjøpt billett for å oppleve en av de nye kinosalene.  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

Christina (6 1/2), Kine og Stig Rødde var blant de mange som hadde kjøpt billett for å oppleve en av de nye kinosalene.  Foto: FRANK CADAMARTERI

  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

Saken oppdateres.

I dag strømmet gjestene til åpningen av den nye kinoen i Stjørdal som er det første tilbudet i det nye omstridte gigantkulturhuset som åpner. Til mange av filmene er det knapt billetter å oppdrive.

Lokket kinosjefen

- Dette blir bare herlig, sier Brit Skogan.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest moderne kinosal

Se video: Bli med inn i kulturhuset

Sammen med barnebarna Mats Erik (4) og Ida Torgersrud Skogan er den tidligere kinosjefen for gamle Stjørdal kino på plass for første forestilling i den nye kinoen. Skogan er klar på at hun ser frem til en nye og bedre kino skal overta for den gamle flerbrukssalen i Stjørdal rådhus.

- Helt herlig

- Bygget er stilig. Det er friske farger, sier Kine Rødde. Sammen med datteren Christina (6) og mannen Stig Rødde fikk hun for første gang slippe inn i det gigantiske kulturhuset på vei til kinoforestilling for å se førpremieren på den nye Karsten og Petra-filmen.

LES OGSÅ: Kronprinsen til kimen

LES OGSÅ: Åpner kulturhus fra ni scener

- Dette er blitt bedre enn forventet. Jeg tror rett og slett at få kunne forestille seg at det skulle bli så bra, sier en fornøyd stjørdalsordfører Ivar Vigdenes, som etter åpningen selv er på vei inn for å se tegnefilmen «Minions» i 3D sammen med kona, Nina Moi Vigdenes, og onkelbarna Anna Elise (9) og Inga Marie Vigdenes (11).

Vil stoppe trondheimslekkasjen

Kultursjef i Stjørdal, Jarle Førde, sier kinoåpningen er den første store testen for det nye kulturhuset.

- Jeg ser frem til vi skal fylle hele huset med tilbud for å kunne ta imot hele Stjørdals befolkning og vel så det. Trafikken innover til Trondheim vil avta når det finnes så gode tilbud her fremover, sier han.

- Har det vært et mål?

- Det har ikke vært et uttalt mål i seg selv, men det er noe som vil skje. Folk vil oppsøke tilbudene som finnes nærmest først, sier han

Glad for å få sjansen

Styreleder i Trondheim Kino og Krf-politiker Geirmund Lykke sier han er glad for samarbeidet som oppstår når Trondheim Kino nå får drive den nye kinoen i Stjørdal.

LES OGSÅ: Godterisjefen på kinoen fikk tre millioner i fjor

LES OGSÅ: Dyrt rødgrønt popkorn på kino (Leder)

- Det er jo en felles bo og arbeidsregion. Det er bare bra dersom Stjørdal både kan bli et viktig handelssted og også et kultursted å besøke for folk fra regionen og fra Trondheim, sier Lykke.

- Aldri et alternativ å lage noe halvbra

Han har ikke selv fått sett mer av det nye kulturhuset i Stjørdal enn de nye kinosalene, men i likhet med alle andre Adressa.no snakket med lørdag er han full av lovord og ikke lite stolt av de topp utstyrte salene.

- Det var aldri et alternativ for oss å lage noe halvbra når vi kom inn. Vi har ikke selv hatt nye saler på ca. ti år. Derfor er det bra med de tre nye nå. Vi håper det kan gi oss en økning i besøkstallene på ca. ti prosent, altså ca. 70 000 besøkende, sier han.

LES OGSÅ: Kjemper for Olavshallen

- Det pågår en debatt om kulturhus også i Trondheim, hva tenker du om det etter å ha sett hva som fins på Stjørdal?

- Det er ikke noe alternativ for oss i Trondheim å bygge et slikt felleskulturhus som dette. Vi har allerede gode tilbud på mange områder. Men vi har ikke avvist å for eksempel oppgradere Olavshallen med bedre rom for musikk og scenekunst, som for eksempel opera, sier han.

 
        
            (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

På forsiden nå