Totalt ble det solgt 1209 billetter på åpningsdagen.

SE VIDEO: Bli med inn i kulturhuset

Det forteller kinodirektør Arild Kalkvik i Trondheim Kino til Adressa.no. Trondheim Kino driver også den nye kinoen i det gigantiske omstridte kulturhuset i Stjørdal.

- Vi er superfornøyde. Vi kan ikke annet enn det. Når det kommer så mange nå i fellesferien, sier Kalkvik.

Landets råeste

På forhånd har kinoen fått omtale for det som trolig er landets mest moderne kinosal, Sal 3, som er en av bare 12 kinosaler i hele landet med 3D-lydsystemet Dolby Atmos. Det fikk stjørdalsordfører Ivar Vigdenes til å garantere suksess allerede ved kinoens snikåpning for innbudte gjester sist torsdag.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest moderne kinosal

- Dette er dømt til å lykkes, fastslo han.

Solgte ut

Salgstallene lørdag er ifølge Kalkvik rett over tallene på Prinsen kinosenter og Nova kinosenter.

- Alle barnefilmene var utsolgt. Det var også stor interesse for ungdoms- og voksenfilmene. Dermed var det dessverre en del som ikke fikk kjøpt billetter, sier Kalkvik.

- I tillegg så vi at mange kom innom for å ta en kopp kaffe og kikke, sier senterleder Gro Langnes ved Kimen kino. Også hun beskriver åpningsdagen som en eneste stor suksess.

- God stemning

- Det viktigste for oss var at det virket som om det var svært god stemning. Folk hygget seg. Det smitter også over på oss, sier Kalkvik.

Også søndag ligger det an til svært gode besøkstall for den splitter nye kinoen, opplyer Langnes og Kalkvik.

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) og kinodirektør Arild Kalkvik i Trondheim kino er begge fornøyde etter åpningen av nye Kimen kino lørdag. Foto: FRANK CADAMARTERI