Der noen ser nederlag ser andre muligheter. Gjengen bak Spelet på Testiklestad har bestemt seg for å gi Pål Sverre Hagen ei hjelpende hånd etter at han måtte gi fra seg rollen som konge i Stiklestadspelet.

- Vi rekker ut ei hånd mot godhånda hans. Hvis han ikke føler seg altfor ussel kan vi skrive inn en rolle, sier skuespiller Mads Bones.

- Står i grell kontrast

I Facebookmeldingen tilbyr de ham rollen som den enarmede banditten Skambein Ballsvettson.

- Det er en karakter som står i grell kontrast til den dydige kongen han skulle framstille på Stiklestad, så han vil nok ikke dra noen nytte av det. Men enarma har han blitt, og han er jo en drivende dyktig skuespiller, sier Bones.

Bones sier de er mest opptatt av at Hagen skal bli frisk, selv om de mener det er skummelt å sende østlendinger ut på hest.

- Det er først og fremst veldig trist for hans og deres del at det gikk på huet og rævva over hesteryggen, sier Bones.

- Vi liker kjendiser

Bones er en del av ensemblet i Spelet på Testiklestad, et stykke som parodierer og herjer både vennlig og heftig med de tradisjonelle, kjente spelene og spelsjangeren i seg selv.  Men han sier de ikke forsøker å framheve sitt eget spel ved å stjele hovedrolleinnehaveren fra et annet.

- Vi tilbyr rollen først og fremst fordi vi synes veldig synd på han. Dernest fordi han er kjendis. Vi liker kjendiser, sier han.

Og Bones tviler ikke på at Hagen ville taklet rollen.

- Når han klarer å overleve på en flåte over Skagerrak, så klarer han vel dette også. Går det ikke på garden Sul kan han få prøve seg på garden Ful, sier han.

I innlegget, som ble publisert på spelets Facebookside, blir Pål Sverre Hagen oppfordret til å ta kontakt. Foto: Skjermdump