HBO har fått sterk konkurranse de siste par årene. Ikke minst på grunn av den stadig mer aggressive egenproduksjonen til Netflix. Serier som «House of Cards», «Orange is the new black», «Sense8» og «Bloodline» har gått rett i strupen på HBO-blockbusteren «Game of thrones». Og selv om HBO fortsatt sitter på ubestridte klassikere som «Deadwood», «The Wire» og «Sopranos» så er det nå snart ti år siden disse ble avsluttet.

Denne konkurransen akter tydeligvis HBO å gjøre noe med. En oversikt over hva strømmetjenesten har på tapetet akkurat nå gir oss sommerfugler i magen i forhold til godbitene vi kan vente oss. På papirat så ser det i alle fall fristende ut.

Her er seriene som HBO lister opp under kategorien «future programming» ( altså serier som er under innspilling eller som er på planleggings / forhandlingsstadiet.)

Show me a Hero ( norsk  premiere 17. august i år)

Miniserie basert på boken med samme navn av Lisa Belkin. Serien tar for seg innbyggerne i et middel-klasse nabolag i Yonkers,  New York, og hvordan disse samlet seg mot et offentlig husprosjekt ment for sosialklienter. HBO har bestilt seks episoder av serien. I hovedrollen finner vi Jim Belushi som spiller rollen som borgermester Angelo J. Spallone.

Westworld ( forventet premiere en gang i 2016)

Kanskje HBO sin mest ambisiøse satsning på flere år. «Westworld» er en sci-fi thriller basert på Michael Crichtons manus og film med samme navn fra 1973. Serien blir laget av Jonathan Nolan («Person of interest»), som er bror til Christopher Nolan («Interstellar», «The Dark Knight»).

Serien beskrives av HBO som en «en mørk reise inn i begynnelsen av den kunstige intelligensens selvbevissthet og syndens framtid». Tunge saker altså. Sentralt i handlingen finner vi en futuristisk fornøyelsespark med navnet Westworld. Serien har en rekke kjente navn på rollelisten. I de største rollene finner vi Anthony Hopkins, Ed Harris og vår egen Ingrid Bolsø Berdal.

Undaunted Courage (forventet premiere en gang i 2016)

En seks-episoders miniserie basert på boken av samme navn er bestil av HBO. «Undaunted Courage: Meriwether Lewis, Thomas Jefferson, and the Opening of the American West» tar for seg den sagnomsuste ekspedisjonen til Meriwether Lewis og William Clark der de to var de første til å reise fra St. Louis til stillehavskysten i årene 1804 - 1806.

Crime (ukjent premieredato)

Kommende krim-serie basert på den britiske miniserien «Criminal Justice» (2008-2009). John Turturro spiller hovedrollen som advokaten Jack Stone.

Utopia ( ukjent premieredato)

Nok en storsatsning. Denne gangen med David Fincher («Seven», «Fight Club») som regissør og med Gillian Flynn ( «Gone Girl») som manusforfatter. Det finnes ennå fint lite informasjon å finne om serien, men den skal etter det forstår være basert på en britisk serie med samme navn som ble sendt i perioden 2013-2014 på Channel 4.

Untitled rock'n roll project ( ukjent premieredato)

Dette dreier seg om Martin Scorseses mye omtalte serie fra 1970-årenes New York City. Settingen er musikkbransjen utskeielser både hos artister og plateselskap i en tidsperiode som var preget av disco -og punk -revolusjonen. Ingen skuespillere er ennå offentlig bekreftet, men både Ray Romano, Andrew Dice Clay og Max Casella nevnes når serien bringes på bane i amerikanske medier.

Codes of Conduct ( forventet premiere i 2016)

Det eneste vi vet om serien er at handlingen beskrives som følgende: «an exploration of a young African-American man's experience entering New York City». Bekreftede roller er Devon Terell, Helena Bonham Carter, Rebecca Hall og Paul Dano.