- Jeg blir både trist og lei meg, som artist, menneske og Mot-ambassadør, sier Chand Torsvik.

Artisten fra Namsos kjente umiddelbart at han måtte si ifra da han så saken om voldsepisoden torsdag, og videoen der en ung gutt blir tvunget til å knele og får hodet slått i bakken.

- Jeg greide ikke å se hele videoen, det berørte meg så «gæli». Jeg vet at verden er tøff, men dette ble veldig nært. Det var helt jævlig å se. Jeg er rysta, forteller Torsvik.

- Skremmende aktuell

Torsdag la musikeren og låtskriveren ut teksten til «Aill mot ein» på Facebook, med meldingen «som sangskriver & artist e det her min måte og sei ifra på».

- Låta skreiv jeg i 2004, men plutselig ble den skremmende aktuell igjen. Det er trist at det skal være sånn i 2015, at vi ikke kan respektere hverandre. Jeg prøver å si det kan jeg kan si i teksten. Min måte å si ifra på er via sangene og tekstene mine. Det er viktig å ikke tie stille, men å si ifra at dette er jeg veldig imot. Jeg reagerer voldsomt på at noen skal måtte oppleve noe sånt og at det skal være sånn, utdyper Torsvik.

Også artist Askil Holm hadde behov for å legge ut beskjeden «Ta avstand!» på Facebook etter at han hadde lest om saken.

- Kvalm og skuffet

- Jeg ble kvalm og uvel første gang jeg så videoen. Sint da jeg så den igjen. Da jeg viste den til kona mi og så den for tredje gang var jeg bare skuffet over at dette kan skje i Norge i dag. Namsos er en miniatyr av Norge. Slike hendelser kan skje hvor som helst, og de skjer daglig rundt oss i hele verden. Ta avstand fra det, oppfordrer Askil Holm.

Han mener det er viktig å prat med barn og unge som har sett videoen, slik at de får se alvoret i den.

- Diskuter de ulike sidene ved slike brutale voldsepisoder, og snakk om hvilke konsekvenser det får for både offeret og den som utfører handlingen, sier Holm.