Teleportert møkkafilm

Forsøk på å blåse nytt filmliv i Marvels «Fantastic Four» starter bra, men ender overraskende dårlig.

Saken oppdateres.

Forvaltningen av Marvel-universet på film de siste åra, har vært en stort sett fornøyelig studie i smartness og lønnsomhet. Fjorårets «Guardians Of The Galaxy» vant stort på humor, musikk og lekenhet. «Fantastic Four» burde ha det som skal til for i det minste å bli kompetent franchisefilm.

Les anmeldelsen av Guardians Of The Galaxy:

Regissør Josh Trank imponerte med regidebut i mørk eventyrfilm med «Chronicle» i 2012. Hovedrolleinnehaver Miles Teller var nylig fantastisk som ambisiøs trommis i Oscar-vinneren «Whiplash». Første halvdel av gjenopplivingen av «Fantastic Four», det vil si før ungdommene blir fantastiske fire, er underholdende, ganske kompetent moderne eventyrfilm.

Filmens store og voksende problem oppstår etter at de unge nerdene, som jobber med å utvikle system for teleportering, tar rollene som forsøkskaniner selv. Derfra og ut, som er omtrent halve filmen, når filmen omtrent like lavt som de to «Fantastic Four»-filmene fra 2005 og 2007 med Jessica Alba, som produsentene av denne filmen nok håper folk har glemt.

Les anmeldelse av forrige Fantastic Four-film:

Den økologiske og politiske rammen med håp om å hente energi og ressurser fra en annen dimensjon for å redde jorda, er kledelig nok. Det store og voksende problemet til filmen er at den i liten grad klarer å hente humor, lekenhet og musikalitet fra figurene og historien.

Andre del av filmen er fylt med et patos og søkklastede, tunge replikker som overforklarer det som skjer eller kommer til å skje på lerretet. Når Victor van Doom etter sin ferd i en annen dimensjon vender tilbake og blir tiltalt som Victor, snerrer han: «There is no Victor, there is only Doom» så det låter teleportert kalkun lang vei.

Det er overraskende at franchiseindustrien rundt Marvel-universet, med alle ressursene, ikke har klart å unngå å lage en så ujevn, så dårlig film. Ifølge rulletekstene har arbeidet med «Fantastic Four» sysselsatt 15 000 mennesker. Om det trengs færre eller flere neste gang er vanskelig å si, men som start på en ny serie med filmer, er dette skrale greier.

Lite fantastisk: Etter at ungdommene har teleportert seg til en annen verden, blir «Fantastic Four» stadig mindre fantstisk, skriver vår anmelder om filmen som har verdenspremiere fredag. 

Lite fantastisk: Etter at ungdommene har teleportert seg til en annen verden, blir «Fantastic Four» stadig mindre fantstisk, skriver vår anmelder om filmen som har verdenspremiere fredag. 

På forsiden nå