Fikk møte sin irske ungdomshelt

Hun har visst at det kom til å skje. Under Frøyafestivalen fikk Hanna Hammer (51) endelig møte Johnny Logan.

Hanna Hammer går rundt med en godfølelse etter møtet med Johnny Logan under Frøyafestivalen fredag. - Jeg visste at det kom til å skje en dag, forteller hun. 

Saken oppdateres.

- Jeg har hatt en følelse av at det kom til å skje før eller siden, forteller Hanna Hammer (51) fra Mausund.

På Frøyafestivalen fredag fikk hun møte mannen hun tenkte på hele den sommeren da hun var 16 år. I 1980 vant irske Johnny Logan Melodi Grand Prix med låten «What's Another Year».

- Jeg hadde to tanker i hodet den sommeren. Det ene var Johnny Logan og det andre var hva jeg skulle gjøre med livet mitt. Nå har jeg blitt 51 og alt har gått bra, og så fikk jeg treffe ham, forklarer hun.

LES OGSÅ: Ole Paus spiller i gang Frøyafestivalen

Hun var spent før møtet i forkant av konserten under Frøyafestivalen, men ble bare positivt overrasket.

- Han var likandes, varm, sympatisk og tilstedeværende på alle vis. Han hadde ingen nykker, det tok meg litt på senga at han var så jordnær, sier hun.

De snakket om turnélivet, om å miste bagasje, om livet generelt og at man aldri kan vite hva morgendagen bringer. Ytterligere detaljer velger Hammer å holde for seg selv.

- Han er helt rå

Etter samtalen fikk hun for første gang oppleve Grand Prix-stjernen live.

- Jeg visste at han var god til å synge, men showet overgikk alle forventninger. Mannen er helt rå. Datteren min og sønnen på 19 ble også fenget, Logan fenger så mange, forteller hun.

Det var en konkurranse på frøya.no som førte til at Hammer fikk møte sin ungdoms helt. Hun pleier ikke å delta i konkurranser, men når temaet var Johnny Logan, måtte hun sende inn svar. At han er født i Australia, visste hun godt.

LES OGSÅ (PLUSS): Broadway i sikte

- Jeg har ikke tenkt på at jeg kom til å møte ham hver dag, men det har ligget i bakhodet. Det sier noe om at man skal ha drømmer, og at det meste går bra til slutt, sier Hanna Hammer.

Suksess med øyhopping

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug anslår at minst 5000 publikummere var innom årets Frøyafestival. Ole Paus Trio åpnet festivalen for rundt 400 mennesker i Sletta kirke torsdag kveld. Fredag spilte blant annet DeLillos og Johnny Logan, mens Vamp og Åge Aleksandersen og Sambandet trakk publikum til Sistranda lørdag kveld.

LES OGSÅ: - Dette blir ønskekonserten min

- Det var litt færre enn forventa fredag, og mange flere på lørdag. Totalsett har det vært minst 5000 publikummere, og det er utenom gratiskonsertene, forteller Hallbjørn Stenhaug.

Øyhoppingen en suksess

Den tradisjonsrike øyhoppingen lørdag formiddag med nederlandske Scrum om bord, ble ifølge festivalsjefen en kjempesuksess med Mausund, Sula og Bogøya som stoppesteder.

Øyhoppingen blir mer og mer populær. Vi har noen perler vi kan vise fram til utenlandske gjester, i tillegg til at de som bor på øyene får en opplevelse, sier Stenhaug.

Jubileum neste år

Han har allerede booket de tre største navnene, alle utenlandske, til neste års festival, som blir den tiende Frøyafesti-valen. Stenhaug vil ikke røpe noen detaljer rundt jubileet, men lover at det blir et spennende program.

- Jeg har et helt klart konsept om hva som skal skje, men vi kommer ikke til å slippe noe om programmet før tidligst januar. Igjen blir det musikere fra mange forskjellige land, det er en del av konseptet. Via nettverket mitt blir det artister som ellers aldri ville satt sine bein verken på Frøya eller i Trondheim, forteller han.

Åge Aleksandersen og Sambandet er alltid et trekkplaster på Frøya og sikret godt publikumsoppmøte lørdag. 

Åge Aleksandersen og Sambandet er alltid et trekkplaster på Frøya og sikret godt publikumsoppmøte lørdag. 

Det var fullt foran scenen da Åge Aleksandersen og Sambandet spilte lørdag kveld. 

Det var fullt foran scenen da Åge Aleksandersen og Sambandet spilte lørdag kveld. 

På forsiden nå