Studentfestivalen Uka-15 slipper i dag to massivt populære navn, amerikanske Major Lazer og norske Matoma. De spiller samme kveld, 19. oktober, i Teltet i Høyskoledalen.

Følg årets immatrikulering direkte

Spilt 341 millioner ganger

Major Lazer, hjernebarnet til produsenten og DJ-en Diplo, kom tidligere i sommer med albumet «Peace is the Mission». Der finner vi blant annet singelen «Lean On» med DJ Snake og MØ, en låt som akkurat nå er den mest spilte sangen globalt i Spotify med godt over to millioner daglige avspillinger.

Totalt har låten i skrivende stund svimlende 341 millioner avspillinger i strømmetjenesten. Se videoen over saken.

Major Lazer har gitt ut tre album siden starten i 2008, med stadig høyere listeplasseringer. I tillegg til Diplo består gruppa nå av Jillionaire og Walshy Fire. De har samarbeidet med vokalister som Pharrell Williams, Ellie Goulding, Ariana Grande og Pusha T. De har også produsert album fra Snoop Lion, Rita Ora og No Doubt.

Matoma «kommer hjem»

I dette selskapet kan norske Matoma (Tom Stræte Lagergren) kanskje framstå som smågutt, men med oppsiktsvekkende 76 millioner avspillinger i Spotify av «Old Thing Back» er han blant Norges største musikalske eksportartikler akkurat nå.

Med to konserter i Trondheim foran seg, først én under Pstereo og altså nå én under Uka, kommer den Flisa-fødte 24-åringen samtidig «hjem». Lagergren fullførte nylig en bachelor i musikkteknologi ved NTNU.

– Utdanningen gav meg de riktige akademiske og kunstneriske retningslinjene jeg trengte for å strukturere tid på det som er nødvendig for å bli en produsent og artist i dag. Vårt samfunn er hele tiden i utvikling, det samme gjelder med musikken. Musikkteknologi ved NTNU gav meg verktøyene som kreves for å holde følge med, sa Lagergren i et intervju med Adresseavisen i mars.

KOMMENTAR: Generasjon mulig

Matoma opererer innerfor sjangeren tropical house, og har også markert seg med en svært populære remiks av Astrid S-singelen «2AM». Han samarbeider også med Jason Derulo og Jennifer Lopez på låten «Try Me» på førstnevntes ferske album «Everything is 4».

Frivillig forrige gang

- Dette er to av verdens største artister akkurat nå. Matoma returnerer til festivalen der han selv var frivillig for to år siden, og dette er stor stas for oss. Major Lazer lager hit etter hit, og er en gjeng man bare er nødt til å få med seg live, sier Ukas kultursjef Synne Sollie i en pressemelding.

Fra før har Uka-15 sluppet navn som The Prodigy, Action Bronson, The Fjords, Bendik, Lemaitre og Mew.

Matoma har bakgrunn som NTNU-student, og kommer tilbake til festivalen der han selv var frivillig for to år siden. Foto: Truls Melbye