Det drypper stadig noe nytt inn på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og de øvrige norske strømmetjenestene, men de helt store nyhetene lar vente på seg. Vi snakker da selvsagt om nye sesonger av serier som «Vikings», «Game of Thrones» og «Black Sails» .

Men selv om trøndersommeren viser seg fra en usedvanlig sympatisk side, så finnes det da en håndfull godbiter å tilbringe kveldene sammen med når solen har gått ned. Her er nyhetene fra strømmetjenestene fra denne og forrige uke.

Les også: Ti enkle Netflix-tips du neppe visste om

Les også: Hjelp! Hvor er favorittserien min?

Netflix

Annabella (2014)

En av de største kinosuksessene hva grøsserfilmer angår fra de siste par årene. Filmen er både en forløper og en spin-off av filmen «The Conjuring» fra 2013. Filmen tjente inn hele 255,3 millioner dollar. En helt unik posisjon med tanke på at produksjonskotnadene var på «bare» 5,6 millioner dollar.

Filmen start med den samme åpningsscenen som i «The Conjuring». Året er 1970 og to unge kvinner og en ung mann forteller Ed og Lorraine Warren ( paranormale etterforskere) om dukken Annabelle som de tror er besatt. Derfra tar filmen historien en delvis parallel historie til «The Conjuring».  En usedvanlig vellykket grøsserfilm som gjør at du kanskje vurderer å gå til sengs med lyset på for et par netter.

Lego: City (2011)

For barn. Kortfilm (26 m.) basert på videospillet med samme navn.

Dragetreneren (2010)

Kinosuksess fra DreamWorks Animation om den unge vikinggutten Hiccup som ønsker å bli en dragedreper.

Residue (2015)

Rykende fersk britisk grøsser / sci-fi / thriller -serie i tre episoder ( men vi mistenker at dette bare er en liten forsmak på en større serie). «Residue» henter mye av sin inspirasjon fra den satiriske og bekmørke TV-serien «Black Mirror» som ble skapt av Charlie Brooker (Screenwipe, Gameswipe, Newswipe), men er på ingen måte et plagiat. Og sjelden har vel en 18 års aldersgrense passet bedre på enn TV-serie enn her. Dette er mørke og sære saker, men med en nerve man kan både ta og føle på.

Hobbiten: Smaugs ødemark (2013)

Joda, ikke den første filmen i Hobbiten-trilogien (les vår anmeldelse av «Femhærsslaget»), men den andre. Hvorfor? Hvem vet, men det har sannsynligvis noe med det komplekse lisensreglementet som Netflix må forholde seg til avhengig av hvilket marked og land det gjelder. Men altså «Smaugs ødemark», har du bare sett den første filmen i trilogien så har du sjansen nå. Har du ikke så kan du se denne likevel.

Les også: Massiv HBO-satsning i år

HBO Nordic

Show me a Hero (2015)

Splitter ny miniserie i seks deler. De to første er tilgjengelig på HBO Nordic nå. Serien er basert på boken med samme navn av LIsa Belkin. Historien handler om hvordan et middelklasse-nabolag i Yonkers, New York motsetter seg planen om å bygge sosialboliger i nabolaget på tampen av 1980-tallet.

Strike Back (2015)

Fjerde og siste sesong av denne katastrofalt oversette action-serien om Section 20, en hemmelig underavdeling til British Defence Intelligence Service. «Strike Back» er den eneste moderne TV-serien som har action-sekvenser som som kan måle seg mot de du finner i «Banshee». Vi snakker høyoktan Hollywood-action her. En serie som aldri tillater seg selv å ta en pust i bakken. Etter denne sesongen er det slutt for godt, så se den nå mens HBO Nordic fortsatt har rettighetene.

Ray Donovan (2015)

Sesong 3 av «Ray Donovan» er halvveis inne i sesongen nå. Riktignok så har vi fortsatt ikke sett noe som kan måle seg med spenningkurven i Sesong 1, men en time i selskap med fikseren Ray går alltid langt kjappere enn hva klokka tilsier.

Forøvrig så minner om at mandag 24. august er det premiere på HBO Nordic med spin-off -serien «Fear of the Walking Dead» som tar for seg hendelsene i forkant av...ja, du gjettet riktig, «The Walking Dead».

Viaplay

Rolling Stones: Shine a light (2008)

Martin Scorseses konsertfilm med og om The Rolling Stones fra en intimkonsert i The Beacon Theatre i New York City.

Les også: Storutstilling med Stones neste år