- Jeg har klokkertro på dem

Kjartan Kristiansen tror Bård Flikke og Merete Moum Lo vil fungere godt som ledere for festivalen de er medeiere av.

Steinar Vikan og Kjartan Kristiansen, medeiere av Pstereo, mener festivalen er klar for å utvide til tre dager. 

Saken oppdateres.

- Bård er jo egentlig festivalgeneral i utgangspunktet, så det er ingen stor overraskelse at han tar over, sier Kjartan Kristiansen, DumDum Boys-gitarist og medeier av Pstereofestivalen, om Bård Flikke.

LES OGSÅ: DumDum Boys blir Pstereo-eier

I dag ble det kjent at Bård Flikke og Merete Moum Lo tar over etter Nils Heldal. Flikke som festivalsjef og Moum Lo som daglig leder.

LES OGSÅ: Her er Pstereos nye sjefsduo

Godt tospann

- De vil fylle ut hverandre. Jeg regner med at én vil være visjonær og én skal være kalkulatoren. Det tror jeg vil være en bra måte å gjøre det på, sier Kristiansen.

LES OGSÅ (PLUSS): Pstereo-sjefen slutter

Bård Flikke er en av gründerne og eierne av Pstereo. De siste årene har han vært markedssjef med ansvar for markedsføring og samarbeidspartnere. Merete Moum Lo har hatt ulike mellomlederstillinger i festivalen siden starten. I dag er hun også sjef for barnefestivalen Juba Juba, noe hun vil fortsette å være.

Steinar Vikan, manager for DumDum Boys og medeier av Pstereo, har også stor tiltro til Flikke og Moum Lovil fungere som festivalens nye ledere.

- Jeg har klokkertro på dem, de er absolutt et godt tospann, sier Vikan.

Tre dagers med festival

Pop- og rockfestivalen har eksistert siden 2007 og er Midt-Norges største i sin sjanger. Når Pstereo feirer ti år i 2016, markerer festivalen med en ekstra dag. Det betyr en tre dager lang musikkfestival på Marinen. Pstereo går en spennende tid i møte, mener Vikan.

- Er Pstereo klar for å utvide?

- Ja, det tror jeg vil gå fint. Noen har ment at vi kunne gjort det før, men jeg mener det har vært lurt å vente. Nå har festivalen blitt utsolgt før festivalstart de siste årene, og da kan vi prøve oss. Det er lurt å vokse forsiktig, sier Vikan.

LES OGSÅ: Utvider Pstereo til tre dager i 2016

- Det er verdt et forsøk, legger Kristiansen til.

Perfekt festlokale

- Pstereo nærmer seg tiårsjubileum – hvordan synes du utviklingen av festivalen har vært?

- Vi blir stadig litt bedre for hvert år og sånn skal det være. Vi prøver å forbedre produktet, sier Vikan.

Da Pstereo startet fredag ettermiddag, var Vikan og Kristiansen to av de første på området. Også kvelden før hadde medeierne av festivalen tatt seg en runde på Marinen for å trekke inn stemningen mens folk rigget og gjorde klart til festival.

- Jeg og Kjartan gikk oss en tur her i går kveld etter fotballkampen med Rosenborg. Da var det blitt mørkt, og jeg må si at dette er et bra festlokale. Vi ønsker å gi folk en god opplevelse, sier Vikan, som mener at Marinen er et flott utgangspunkt til å kunne oppnå akkurat det.

Steinar Vikan mener Bård Flikke og Merete Moum Lo vil bli et godt tospann som Pstereos nye ledere 

Steinar Vikan mener Bård Flikke og Merete Moum Lo vil bli et godt tospann som Pstereos nye ledere 

Kjartan Kristiansen mener det er værd et forsøk å utvide Pstereo til å bli en tredagers festival. 

Kjartan Kristiansen mener det er værd et forsøk å utvide Pstereo til å bli en tredagers festival. 

På forsiden nå