NRK-høsten:

Åpner seg på tv

Anne B. Ragde og Arve Tellefsen er to av deltakerne i NRKs store høstsatsing «Datoen».

Arve Telllefsen og Anne B. Ragde deler fra sine liv i NRKs nye storsatsing «Datoen», som har premiere 6. september. 

Saken oppdateres.

Anne B. Ragde og Arve Tellefsen har sagt ja til å delta i NRKs nye satsing på søndager, «Datoen». I den 12 episoder lange serien følger seerne tre personer født på samme dato, i samme år, i samme land. Én av dem kjent, de andre to vanlige mennesker. NRK tar mål av seg til å «fortelle noe om nordmenns felles historie, om oss selv og hvem vi er».

- Det virker veldig ordentlig og grundig, med høyt ambisjonsnivå. Og folk har åpnet seg som de aldri før har gjort, så jeg er kjempespent på hvordan det blir. Jeg har ikke sett det og tror ikke jeg skal se det før det sendes. Og da vil jeg se det sammen med sønnen og svigerdatteren min, sier Anne B. Ragde til Adresseavisen.

I tillegg til Ragde og Tellefsen, finner vi blant andre Wenche Myhre, Åse Kleveland, Jens Stoltenberg, Magne Furuholmen og Abid Raja blant deltakerne i programmet som har premiere søndag 6. september.

LES ANMELDELSE: «Diktaturet» bør bli mer diktatorisk

– Privat reise

Til NTB sier Wenche Myhre at innspillingen av serien ble en privat reise tilbake i tid.

– Jeg syntes konseptet hørtes spennende ut, underholdende og litt alvor. Min dato er 15. februar 1947, og jeg fikk et fint innblikk i «mitt år», sier Wenche Myhre, som gravde frem gamle bilder av foreldrene.

– Jeg følte meg så rik da jeg var liten. Så ser man tilbake, og innser at det var litt stusslig, at det var trange kår. Men mine minner er at alt var så fint, sier hun.

Mobilknipsere

Fullstendig ukjent for TV-seerne er NRKs nyeste programleder ut, Misgina Ghebremeskel, som skal lede realitykonkurransen «Mobilfotografene» fra 1. september. Der skal seks ivrige mobilfotografere konkurrere mot hverandre, med noen av landets beste «ekte» fotografer i juryen.

Hele tre deltakere i «Mobilfotografene». Hanne Jonassen, Marius Svaleng Andresen og Marthe Brox Aune, kommer fra Trondheim.

LES OGSÅ: Nå blir denne trioen tv-kjendiser

Godnatt fra Seltzer

Av andre nye serier, kan «Trygdekontoret»-fansen merke seg at Thomas Seltzer får komme opp av kjelleren – og ifølge NRK «utvide horisonten» når han legger ut på landeveien for å møte det han kaller «det virkelige Norge». Serien heter «Natta, Norge» og lover måneskinnshistorier i tillegg til solskinnshistorier. Den blir å se fra november.

LES OGSÅ: Hestmo ute av «jakten»

Samme måned starter også Linda Eides nye serie «Smæsj», der hun utforsker åtte helt ulike idrettsgrenser som alle springer ut fra folks behov for lek og moro. Hun svinger golfkøllen på St. Andrews, blir løftet opp i basketkurvhøyde, men fastslår helt klart hva som er den vanskeligste sportsgrenen:

– Det er synkronsvømming.

I serien prøver hun det, i et basseng i Las Vegas sammen med Bill May, som i 2004 ble nektet å delta i OL-synkronsvømming.

– Etterpå vant han tidenes første VM-medalje i synkronsvømming for en mann, sier Linda Eide stolt.

På tv i høst: Alle disse møter du på NRK i høst. Fra venstre kanalvert Hilde Yvonne Smelror, Thomas Seltzer, Wenche Myhre, Anne B. Ragde, Abid Raja, Åse Kleveland, Misgina Ghebremeskel og Agnete Brun, mens Alexandra Gjerpen, Siri Seljeseth, Gina Cornelia Pedersen og Linda Eide har tatt plass foran da NRK presenterte TV-høsten fredag. 

På tv i høst: Alle disse møter du på NRK i høst. Fra venstre kanalvert Hilde Yvonne Smelror, Thomas Seltzer, Wenche Myhre, Anne B. Ragde, Abid Raja, Åse Kleveland, Misgina Ghebremeskel og Agnete Brun, mens Alexandra Gjerpen, Siri Seljeseth, Gina Cornelia Pedersen og Linda Eide har tatt plass foran da NRK presenterte TV-høsten fredag. 

Slik blir NRK-høsten

Gamle kjenninger og nye bekjentskaper på NRK i høst:

 • I «Nytt på nytt» rykker Johan Golden inn som programleder sammen med Pernille Sørensen og Jon Almås fra 28. august.
 • Lørdag 29. august er «Lindmo» tilbake.
 • Først 18. september blir det mer «Skavlan».
 • Tore Strømøy finner stadig nye spor i Nord Irland, Israel, Tyskland, Sverige, Bahamas, Colombia og Russland i «Tore på sporet» fra oktober.
 • «Newton» byr på programlederfødsel for Line Jansrud, og derfor blir det også ny programleder, Stian Sandø, fra 30. august.
 • Det er duket for fjerde sesong «Stjernekamp» fra 5. september.
 • «Sofa» kommer også tilbake i høst, med Jan og Silvia, Tore og Adam, familien Prøis og resten av TV-familiene.
 • Live Nelvik skal på ny være «Dama til ...» åtte nye kjendiser, fra i høst av, blant dem Stian Blipp, Anja Hammerseng-Edin og Eyvind Hellstrøm.
 • På seriefronten blir det en ny sesong «Side om side» fra 29. august.
 • «Broen» kommer med ny sesong i september.
 • Avskjedssesongen av «Downton Abbey» kommer også i høst.
 • «Diktaturet» med Leo Ajkic som programleder er NRK P3s bidrag til demokratiforståelse, heter det om realityserien med start 24. august.
 • Inn i gullrekka fredager rykker Nadia Hasnaoui med familieprogrammet «Norges smarteste», en spørrekonkurranse, fra 28. august.
 • Dokumentarserien «Lovens lengste arm», som følger lovens lange arm i Finnmark, har premiere 3. september.
 • «Verdens beste pappa» er en ny faktaserie om barneoppdragelse, som kommer på senhøsten.
 • «Nomino» er en serie med premiere 1. september som tar for seg navn, hvorfor vi har det, hva vi bruker dem til, og hva de betyr for oss.
 • På seriefronten blir det fra 29. august nytt britisk kostymedrama i «Poldark».
 • Et nytt, dansk politidrama, kalt «Norskov», har premiere i midten av september.
 • «Nøkkelen til suksess» følger fire unge musikere og dansere som portretteres i serien med premiere 31. september, der blant andre Kygo er med.
 • Dramaserien «Unge lovende» er (nesten) basert på manusforfatter Siri Siljeseth og to andre unge og lovende kvinners virkelige liv.
På forsiden nå